En Sıcak Konular

Mısır'da nefesler tutuldu

3 Temmuz 2013 18:05 tsi
Mısır ordusunun, ülkede yaşanan krize çözüm bulunması için tanıdığı sürenin dolmasına kısa süre kala ülkede nefesler tutuldu.

Mısır ordusunun, ülkede yaşanan krize çözüm bulunması için tanıdığı sürenin dolmasına kısa süre kala ülkede nefesler tutuldu.
 
Ordunun açıklamasının ardından ülkenin değişik bölgelerinde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlıları ve karşıtları arasında çatışmalar aralıklarla devam etti.
 
Mursi karşıtlarının Tahrir Meydanı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde, Mursi'yi destekleyenlerin ise Rabiatu'l-Adeviye Meydanı ile Kahire Üniversitesi önünde bulunan Nahda Meydanı'ndaki bekleyişleri devam ediyor.
 
Mursi destekçileri, bu sabah erken saatlerden itibaren herhangi bir provokasyonu engellemek için eylemlerin yapıldığı meydana gelenlere kimlik kontrolü yapmaya başladı.
 
Tahrir Meydanı'nda göstericilerin güvenliğini sağlamak üzere polise bağlı özel kuvvetlerin bölgede görev yaptığı gözleniyor.
 
Mısır Savunma Bakanı ve Genel Kurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi'nin  ülkedeki siyasi krizin çözülmesi için taraflara tanıdığı 48 saatlik süre bu akşam sona eriyor.
 
Açıklamanın vakti belli değil
 
Öte yandan Mısır Silahlı Kuvvetleri’nin resmi sosyal paylaşım sitesinde yapılan açıklamada, “Tarafımızdan yapılacak açıklama için herhangi bir süre belirlenmemiştir. Açıklama, zamanı geldiğinde yapılacaktır” denildi.
 
Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi, bugün muhalif Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC) liderlerinden Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu eski Başkanı Muhammed el-Baradai, el-Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, Mısır Kıpti Ortodoks Kilisesi Patriği Kardinal Tovadros ve Nur Partisi Genel Başkanı Celal Merra ile biraraya geldi.
 
Sisi ayrıca ülkenin çeşitli kentlerinde gösterilerin devam etmesi üzerine geçen Pazartesi halkın taleplerine kulak verilmesi çağrısında bulunarak, taraflara uzlaşma sağlamaları için 48 saat süre tanımış, siyasi çözüm bulunamadığı takdirde ordunun gelecek döneme ilişkin bir yol haritası sunacağını bildirmişti.
 
Devlet televizyonundaki güvenlik önlemleri artırıldı
 

Mısır ordusu, devlet televizyonu, Enformasyon Bakanlığı ve Devlet Basın Merkezinin bulunduğu bina ve çevresinde güvenlik önlemlerini arttırdı.
 
Başkent Kahire'de Mass Büro olarak bilinen bölgede bulunan söz konusu kurumlarda, 25 Ocak 2011'den itibaren güvenlik sebebi ile askerler görev yapıyordu.
 
Ordunun bina içersindeki askerlerin sayısını arttırdığı fakat binanın dışında durumun değişmediği gözleniyor.
 
Giza Valisi istifa etti
 
Mısır'da siyasi kriz devam ederken dün Mursi destekçilerinin göstericilerine ateş açılması olayı ile ilgili olarak Giza Valisi Ali Abdurrahman'ın istifa ettiği belirtildi.
 
İstifa haberi Mısır devlet televizyonu tarafından duyuruldu.

aa
 

Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,883 µs