En Sıcak Konular

İstanbul 2020 Heyeti Lozan'da

3 Temmuz 2013 13:36 tsi
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Artık Türkiye için gerçekten doğru zaman olduğuna inanıyoruz. 2023 yılı hedeflerimiz 2020 Olimpiyatları hedefleriyle son derece güzel bir şekilde örtüşüyor" dedi.



Babacan, İstanbul 2020'nin üst düzey heyetinin İsviçre'nin Lozan kentindeki Beaulieu Kongre Salonu'nda Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyelerine yönelik "2020 Aday Şehirler Brifingi"nde basına kapalı gerçekleşen teknik sunumunun ardından basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, Babacan'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, İstanbul 2020 CEO’su Ali Kiremitçioğlu, İstanbul 2020 Spor Direktörü Alp Berker ve paralimpik okçu ve İstanbul 2020 Elçisi Gizem Girişmen de hazır bulundu.

Konuşmasına, kendilerini Lozan'da ağırlayan uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge'a ve IOC üyelerine teşekkür ederek başlayan Babacan, İstanbul'un vizyonunu sunma ve Türkiye ve 2020 Olimpiyatları'nın ortak geleceğiyle ilgili konuşma imkanına sahip olduklarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Babacan, Türk ekonomisine ilişkin bilgi vererek, "Ülkemiz gerçekten çok ciddi bir dönüşüm, gelişim sürecinden geçti. Bundan dolayı da gerkçekten çok hazır olduğumuzu düşünüyoruz" diye konuştu.

Kişi başına düşen GSMH'nin üç katı arttığına dikkati çeken Babacan, Türkiye'nin, diğer ülkelerle karşılaştırıldığında bütçe açığının çok düşük olduğunu vurguladı. Babacan, "Bunu sadece biz değil IMF, Dünya Bankası ve OECD de söylüyor. Türkiye'nin bir sene içinde çok büyüyeceği belirtiliyor" diye konuştu.

Türkiye'nin beşinci kez olimpiyatlara aday olduğunu hatırlatan Babacan, "Artık Türkiye için gerçekten doğru zaman olduğuna inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı için bir takım hedefler belirledik. 2023 yılı hedeflerimiz 2020 Olimpiyatları hedefleriyle son derece güzel bir şekilde örtüşüyor" ifadelerini kullandı.

AA



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,204 µs