En Sıcak Konular

Diyarbakır ilk sırada

2 Temmuz 2013 13:20 tsi
UTSAM raporuna göre yasa dışı kenevir ekiminin yaklaşık üçte ikisi Diyarbakır'da ve özellikle de Lice çevresinde yapılıyor.

Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Araştırma Merkezi'nin (UTSAM) raporuna göre, Türkiye genelinde yapılan yasa dışı kenevir ekiminin yaklaşık üçte ikisi Diyarbakır'da ve özellikle de Lice çevresinde yapılıyor.
 
Ele geçirilen esrar her yıl artıyor
 
Raporda, 2011'de Türkiye genelinde 76 tonun üzerinde esrar yakalandığı, bu rakamın 2012'de yaklaşık 150 tona ulaştığı kaydedilerek, son yıllarda esrar yakalamalarının kademeli yükseldiği, bu rakamın 2008 ile karşılaştırıldığında esrar yakalamalarının yaklaşık yüzde 350 arttığı ifade edildi.
 
2010'da 37, 2012'de 24 milyon kök kenevir ele geçirildi
 

Raporda, 2010'da jandarma bölgesinde 29 milyon 650 bin 962; polis bölgesinde ise 7 milyon 428 bin 549 kök, 2011'de jandarma bölgesinde 11 milyon 571 bin 185; polis bölgesinde 2 milyon 562 bin 38, 2012'de jandarma bölgesinde 18 milyon 748 bin 747; polis bölgesinde 4 milyon 958 bin 186 kök hint kenevirinin ele geçirildiği aktarıldı.
 
En çok kenevir ekimi Diyarbakır'da
 
Diyarbakır'ın yasa dışı kenevir ekeminde ilk sırada bulunduğu bildirilen raporda, "Türkiye genelinde yapılan yasa dışı kenevir ekiminin yaklaşık üçte ikisi Diyarbakır'da ve özellikle de Lice ilçesi ve çevresinde gerçekleşmektedir" bilgisi verildi.
 
Uyuşturucu parası, turizme yatırım oluyor
 
Son yıllarda "PKK/KCK" terör örgütünün diğer suç yapılarını organize edip etmediği, aralarında bir bağlantı olup olmadığı üzerine kolluk birimlerinin çalışmalar yürüttüğü vurgulanan rapora göre, terör örgütünün himayesinde gerçekleştirilen esrar ticaretinden elde edilen gelir, batı illerine aktarılıyor. Uyuşturucu tacirleri, esrar satışından elde ettikleri gelirleri batı illerinde gayrimenkule çeviriyor, eğlence ve turizm şirketleri aracılığıyla ticari hayata atılıyor.

aa


Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,871 µs