En Sıcak Konular

Cinler ve istihbarat

2 Temmuz 2013 09:08 tsi
Cinler ve istihbarat 'Kıyamete kadar oynanacak olan oyunların başında...'

Kıyamete kadar oynanacak olan oyunların başında, birilerinin dinleme ve bilgi elde etme çabası, hedef noktaların da bunu önleme ve etkisiz kılma mücadelesi başta gelecektir. Bu durum kıyamete kadar sürüp gidecektir.

Dünya çapında iddiası olan ülkelerin istihbarat servisleri eğer başta ABD Başkanı Obama olmak üzere liderlerin attıkları her adımdan haberdar olma, eşinin kulağına bile fısıldadığı cümlelelerden, en gizli devlet toplantılarının yapıldığı ortamlardan dinleme yapma ve konuşulanlar hakkında bilgi sahibi olma gibi yoğun bir çaba göstermiyorlarsa ne işe yarar ki bu kurumlar?

Baskıcı rejimlerin egemen olduğu ya da kendi çapında oyalanıp giden ülkelerde istihbarat birimleri sadece kendi halkını, kendi iktidarlarına hedef gördüğü iç unsurları kontrol etmekle uğraşırken, dünya çapında iddiası olan ülkelerin gizli servisleri ise hedef ülkelerin bakanlar kurulu toplantılarına, güvenlik birimlerinin faaliyet alanlarına kadar sızma başarısı gösterirler.

Neticede her ülke ancak istihbarat servisleri kadar güçlüdür.

İstihbarat elde etme ve herşeyi kontrol etme arzusu güçlü devletler açısından o kadar hayati bir mevzudur ki, bu konuda metafizik diyebileceğimiz türden inanılmaz yöntemlere de başvurmaktadırlar.

MOSSAD, CIA, KGB gibi teşkilatların istihbarat için cinlerden faydalandığı kesin olarak biliniyor. Hatta Rusların denizaltılarla iletişime geçmek için cinleri kullandığı yaygın iddialar arasında...

Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminde NASA adına geldiğini ifade eden bir kişi, Sakarya'da yaşadığı söylenen ve cinlerle irtibatı olduğu iddia edilen bir hocayla temasa geçebilmek için hatırlı insanları devreye sokmak ister. Niyeti de, uzayda bulunan ve zaman zaman arızalanan Amerikan uydularının tamirinde cinlerden istifade edebilmektir.

...

İstihbarat eksikliğinin nelere mal olduğunu Gezi Parkı olaylarında gördük. İstihbarat birimlerimiz hazırlığı aylar öncesinden başladığı anlaşılan ve kısa sürede ülke geneline yayılan Gezi Parkı eylemlerinin izlerini çok öncesinde sürmekte eksiklik göstermişlerdir. Hükümetin devrilmesine yola açabilecek çaptaki büyük bir organizasyonun önhazırlığından yeteri ölçüde haberdar olamamışlardır.

Büyük din bilginleri, bir işin yapılmasından önce gözetilmesi gereken tedbirleri namaz öncesi abdest gibi saymışlar ve büyük önem vermişlerdir.

Dilerim yaşadıklarımız hepimize ders olur ve aynı hatalar bir daha tekrarlanmaz.

İstihbaratla ülkenin istikbali arasındaki yakın irtibat asla akıldan çıkarılmamalıdır.

Osman Özsoy / Yeni Şafak (İlgili kısım)



Bu haber 1,626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,715 µs