En Sıcak Konular

Sınırda yakalanan yabancılar

2 Temmuz 2013 08:58 tsi
Sınırda yakalanan yabancılar Türkiye-Suriye sınırında hangi ülkeler faaliyette?

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde kamuoyuna duyurduğu kayıtlarına göre; Türkiye'nin iç savaş ortamı içinde bulunan Suriye ile olan uzun sınırında Haziran ayı içinde binlerce kişi, "Hudut Kartalları" olarak adlandırılan sınır birlikleri tarafından yasadışı olarak sınırı geçmek isterken yakalandı. Yakalananlar arasında Almanya, Rusya, İran gibi ülkelerin vatandaşlarının da yer alması, Türkiye - Suriye sınır hattında bazı büyük ülkelerin casusluk faaliyeti içinde olduğu, El - Kaide ve benzeri örgütlerin de bu ülke ile Türkiye'de kaos ortamında yararlanarak etkin olmaya çalıştığı şüphesine neden oldu.

Milliyet'te yer alan habere göre Genelkurmay Başkanlığı'nın Haziran ayında Suriye sınırında yakalanan yabancılarla ilgili kayıtları tarih itibariyle şöyle:

26 Haziran: Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 87 Suriye, 2 Suudi Arabistan ve 1 Türkmenistan uyruklu olmak üzere toplam 90 şahıs, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından yakalanmıştır.

29 Haziran: Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçen 278 Suriye, 3 Almanya uyruklu şahıs ve 3 Türk vatandaşı olmak üzere toplam 284 şahıs, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından yakalanmıştır.

23 Haziran: Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 63 Suriye ve 1 Rusya uyruklu olmak üzere toplam 64 şahıs, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından yakalanmıştır.

22 Haziran: Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçen 274 Suriye uyruklu şahıs ve 7 Türk vatandaşı olmak üzere toplam 281 şahıs, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından yakalanmıştır.

19 Haziran: Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 450 Suriye, 1 Yeni Zelanda uyruklu şahıs ve 3 Türk vatandaşı olmak üzere toplam 454 şahıs, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından yakalanmıştır.

11 Haziran: Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçen 413 Suriye, 1 İran uyruklu şahıs ve 7 Türk vatandaşı olmak üzere toplam 421 şahıs, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından yakalanmıştır.

10 Haziran: Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 22 Suriye ve 1 Almanya uyruklu olmak üzere toplam 23 şahıs, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından yakalanmıştır.

4 Haziran: Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 63 Suriye, 3 Suudi Arabistan, 1 Libya uyruklu şahıs ve 2 Türk vatandaşı olmak üzere toplam 69 şahıs, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından yakalanmıştır.

1 Haziran: Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 31 Suriye, 5 Almanya, 1 Irak uyruklu şahıs ve 1 Türk vatandaşı olmak üzere toplam 38 şahıs, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından yakalanmıştır.

Bu haber 1,385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,999 µs