En Sıcak Konular

Cizre'de büyük operasyon

27 Haziran 2013 14:28 tsi
Cizre'de büyük operasyon Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü üyelerinin 'PKK Asayiş' isimli bir birim kurup kimlik kontrolü yaptığına ilişkin haberlerden sonra polisin Nur Mahallesi'nde geniş çaplı operasyon düzenlediği öğrenildi.

Operasyon gözaltının olup olmadığı bilgisine ulaşılmadı.
Cizre'de kendilerine Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi adını veren ve 'PKK Asayiş' adı altında yol kesip kimlik kontrolü yapan terör örgütü mensuplarıyla ilgili soruşturma 2 koldan başlatılırken, dün gece geç saatlerde güvenlik güçleri tarafından Nur Mahallesi'nde geniş çaplı operasyon düzenlediği öğrenildi. Dün sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan sözde 'PKK Asayiş' adı altında yol kesip kimlik kontrolü yapanların görüntülerini inceleyen güvenlik güçleri bir operasyon düzenledi. Polislerin mahalleye girmesinden sonra güvenlik güçleri ile kendilerine 'PKK Asayiş' adı veren grup arasında çatışma çıktı. Polislere taş, molotof bombası ve ses bombalarıyla saldıran gruba polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Özel Harekat polislerinde bulunduğu operasyonda zaman zaman gerçek mermilerinde kullandığı öğrenildi.

Nur Mahallesi'nde yapılan operasyonda gözaltının olup olmadığı bilgisine henüz ulaşılmadı. Gece geç saatlere kadar devam eden olaylarda bir polis memurunun ayağından yaralandığı bildirildi. Ayağından yaralanan polis memurunun tedavisi Cizre Devlet Hastanesi'nde devam ediyor.

Diğer taraftan, KCK Yürütme Konseyi üyesi Zeki Şengali, kendilerine yakın bir internet sitesinde yapılan açıklamasında , "Biz sürecin ruhuna uygun hareket ediyoruz. Bizim Cizre'de kontrol noktamız yok. Bazı gençler bir takım şeyler yapmış olabilir. Ancak bunların uzaktan yakından PKK ile bağlantısı yok." dedi.

AA

Operasyon sırasında göstericilerin attığı patlayıcının infilak etmesi sonucu komiser yardımcısı Hakkı Başkaya yaralandı. Yaralı polis Cizre Devlet Hastanesi'ndeki müdahalenin ardından askeri helikopterle Diyarbakır Eşref Bitlis Helikopter Pisti'ne getirildi. Buradan 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından alınan H.B ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.Acil serviste tedavisi süren Başkaya’nın vücuduna şarapnel parçalarının isabet ettiği ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.



Bu haber 934 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,378 µs