En Sıcak Konular

Türk'ten 'ortak oluşum' açıklaması

26 Haziran 2013 16:30 tsi
Türk'ten 'ortak oluşum' açıklaması Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, Kürtlerin taleplerini Türkiye ve dünya kamuoyuna aktaracak ortak bir oluşum içine gittiklerini söyledi.

Oluşumun meclis mi yoksa komite mi olacağı konusunda bir karara varamadıklarını belirten Türk, "Bu hem devletle hem uluslararası ilişkilerde hem siyasi partiler arasındaki diyalog konusunda tamamen Kürt halkını temsil edecek. Onların düşüncelerini her alana aktaran bir çalışma içinde olacak." dedi.

 Diyarbakır'da 15-16 Haziran tarihinde gerçekleştirilen, 'Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansı'nda alınan kararların hayata geçirilmesi için Diyarbakır'da BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk toplantı yaptı.

    

    Toplantı arasında basın toplantısı düzenleyen Türk, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Konferans kararlarını hayata geçirmek için bir araya geldiklerini söyleyen Türk, Kürtlerle ilgili önemli karar alacak 9 kişilik yürütme kurulu oluşturduklarını dile getirdi. Oluşturulan ekibin komite mi meclis mi yoksa bir komisyon mu olacağı konusunda ortak bir karara varamadıklarını kaydeden Türk, adı konulmayan meclisle ilgili şu ifadelere yer verdi: "Bu hem devletle hem uluslar arası ilişkilerde hem siyasi partiler arasındaki diyalog konusunda tamamen Kürt halkını temsil edecek. Onların düşüncelerini her alana aktaran bir çalışma içinde olacak." dedi.

    "HAK-PAR VE HÜDA-PAR İLE YENİDEN İLETİŞİME GEÇECEĞİZ"

    Konferansa katılmayan Hüda-Par ve Hak-Par ile yeniden görüşüleceğini dile getiren Türk, "Biz bugün yine bu arkadaşlarımızla Kürdistani konferansın kararlarını paylaşmak için birlikte çalışmayı esas alıyoruz. Onlarla yeniden diyaloglar oluşturacağız. Bizim isteğimiz gerçekten bu süreçte hiç kimsenin dışarıda kalmayacağı ve Kürt mücadelesini ortaklaştıracak bir noktaya taşımamız konusunda herkeste doğru bir diyalog kurmayı esas alıyoruz. Komisyonumuz, komitemiz oluşacak. Yürütmedeki arkadaşlarımız katılım göstermeyen diğer arkadaşlarla diyalog kuracaklar. Umut ediyoruz ki buradaki birliğimizin tamamını geliştirmiş olacağız." dedi.

    "HEPİMİZİ BAĞLAYAN KARARLAR ALACAK"

    "Bu dönem özgürlük dönemi. Bu dönem halkların özgürleştiği bir dönem" diyen Türk, "Hep birlikte halkımızın geleceği ve özgürlüğü için mücadeleyi gerçekleştireceğiz. Burada ortak bir mücadele zeminin oluşturarak halkımızın taleplerini gündeme getireceğiz. Bu oluşumu esas alacak mantıkla herkes yaklaşım gösterecek. Onların alacağı kararlar hepimizi bağlayan kararlar olacak." şeklinde konuştu. İsmi konulmayan kurulla Kürt halkının taleplerini, beklentilerini Türkiye ve dünya kamuoyuna yansıtacaklarını ifade eden Türk, kurulu işaret ederek, "İsmi önemli değil. Önemli olan işlevimizi yerine getirmek." ifadesini kullandı. Türk, bu süreç içinde Kandil, Öcalan ve siyasi partilerin önemli aktörler olduğunu dikkati çekti.

    Türk'ün konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

(CİHAN)


Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,616 µs