En Sıcak Konular

Yeniçeri: Hükümet gelişmeleri halktan saklıyor

26 Haziran 2013 13:39 tsi
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, hükümetin, "sözde çözüm süreci ve barış" adı altında, yaşanan gelişmeleri halktan sakladığını ileri sürdü.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Irak'ın Selahaddin kentinde düzenlenen saldırıda 13 kişinin öldüğünü, 71 kişinin yaralandığını anımsattı. Yeniçeri, olayı ve Türkmen meselesine ilgisiz kalan AK Parti'yi kınadığını söyledi.

Dün gazetelerde, "PKK'nın Cizre'de asayiş birimleri oluşturduğu" yönünde haberlerin yayımlandığını belirten Yeniçeri, söz konusu haberle ilgili fotoğraflar göstererek, şunları kaydetti:

"Bölgede polis yok, devlet yok, AKP yok. Şırnak Valisi, söz konusu haberle ilgili fotoğrafların başka yerlere ait olduğunu düşündüklerini açıklamış. Hükümet, sözde çözüm süreci ve barış adı altında olanı biteni halktan saklıyor. Vali ise ortaya çıkan fiili durumu görmezden geliyor ve hedef saptırıyor. Mızrak çuvala sığmaz hale gelmiştir. Bölgede yaşananlar dehşet vericidir. Hükümet ya gerçek anlamda hükmetmelidir ya da çekilmelidir.

Ey AKP iktidarı, 'Terör bitti, tetöristler sınırın öte yanına geçti' diyerek halka yalan söylemeye utanmıyor musunuz? Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin adı 'Kuzey Kürdistan' ilan edildi haberiniz yok mu?"

Sporda doping ve şike

Özcan Yeniçeri, sporda doping ve şike olaylarına da değindi. Yeniçeri, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine gelen yanıta göre, halterde 2012 yılında 15 sporcunun dopingli olduğunun belirtildiğini ifade etti. 2012 yılının halterde adeta "doping yılı" olduğuna işaret eden Yeniçeri, bunun nedenleri üzerinde durulması gerektiğini söyledi.

Yeniçeri, başka bir soru önergesine verilen cevapta da Hacettepe Üniversitesi'ndeki doping kontrol merkezinde doping işlemlerinin hatalı yapıldığı, bu konuda tahkikat başlatıldığının söylendiğini kaydetti.

UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş'a, şike iddialarıyla ilgili ağır cezalar verdiğini vurgulayan Yeniçeri, "Bu cezalar, futbol takımlarımızla birlikte Türkiye'nin imajına da büyük darbe vurmuştur. Hiç kimsenin futbol kulüplerimizin ve ülkenin itibarını infaz etmeye hakkı yoktur. Kimsenin, Fenerbahçe ve Beşiktaş takımının imajını, itibarını infaz etmeye hakkı yoktur" diye konuştu.

Yeniçeri, verilen cezalar üzerinden kurumları sorgulamak ya da UEFA'yı suçlamak yerine bu duruma neden olan eylemlerin gözden geçirilmesi gerekitğine dikkati çekti.

aa

Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,009 µs