En Sıcak Konular

''Rüşvet iddiaları araştırılmalı''

26 Haziran 2013 12:58 tsi
KKTC eski Cumhurbaşkanı Talat, İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba'nın rüşvet iddialarına ilişkin, "Olayın çok kapsamlı bir şekilde araştırılması gerekmektedir" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ülke gündemindeki rüşvet iddiaları ve diğer siyasi gelişmeleri AA muhabirine değerlendirdi.
 
Talat, pazar günü Sibel Siber hükümetininin güvenoylamasında İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba'nın rüşvet iddilarının "şov veya yeni kurulan hükümeti zor durumda bırakma oyunu" olabileceğini söyledi.
 
Rüşvet iddialarının meclisin düzeyini düşüren bir olay olduğunu, çok kapsamlı bir şekilde araştırılması gerektiğini vurgulayan Talat, "Verilen para rüşvet miydi, rüşvetse neyin rüşvetiydi? Bu bilinmiyor. Rüşvet değilse yardım mıydı? Diğer taraftan, gözden çıkardığınız adama, aday bile yapmadığınız adama ne karşılığı yardım yapıyorsunuz? Bu da ciddi bir sorundur" diye konuştu.
 
Eroğlu UBP'nin içini karıştırdı
 
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun "Kıbrıs sorunuyla uğraşmak yerine iç politikaya ağırlık verdiğini" söyleyen Talat, anayasada cumhurbaşkanının iç politikadaki rolünün son derece kısıtlı, düzenleyici, dengeleyici olduğunu, cumhurbaşkanının, halkın bütününü kucaklayıcı olması gerektiğini vurguladı.
 
Cumhurbaşkanının, kamu faaliyetlerinin düzgün akışını sağlamakla sorumlu olduğuna işaret eden Talat, şunları kaydetti:
 
"Fakat Eroğlu, bir önceki iktidar partisi Ulusal Birlik Partis'nin (UBP) içini karıştırdı. Başına kimin geleceği ile ilgili doğrudan girişim üstlendi. İktidar partisinin delegelerine, üyelerine, bütün yöneticilerine etki yapmaya çalıştı. Ulusal Birlik Partisi'nin neredeyse bir yılı aşkın bir süre, kurultay için zaman kaybetmesine yol açtı. En son olarak da hükümetin düşmesine neden olan bu süreçte aktif rol aldı. Bütün bunlarda cumhurbaşkanının rolü çok büyüktür."

aa


Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,062 µs