En Sıcak Konular

UEFA kararına verilen tepkiler

26 Haziran 2013 11:19 tsi
UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş kararına kim ne dedi?

UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe ve Beşiktaş kararlarını açıklamasından sonra futbol camiasından ilk tepkiler gelmeye başladı.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman UEFA’nın vermiş olduğu kararı şaşırtıcı ve anlamakta güçlük geçtiğini söyledi.
 
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman UEFA Disiplin kurulunun vermiş olduğu karar ardından Lig Tv’ye açıklamalarda bulundu. UEFA’nın vermiş olduğu kararın anlamakta güçlük çektiğini vurgulayan Başkan Fikret Orman, ''Beşiktaş Kulübü bir tüzel kişiliktir. Bizim yaptığımız savunmaya göre de tüzel kişilikle ilgili bir ceza verilmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı ile ilgili ek savunma istenirken, tüzel kişiliğe ceza verilmesi şaşırtıcı" diye konuştu.

 Karara itiraz için 3 gün süreleri bulunduğunu belirten Orman, "Yanlış hesabın Bağdat'tan döneceğini düşünüyorum. Ceza verilmemesi gerektiğine inanıyorum ama 1 yıl ceza verildi. Hakkımızı UEFA Tahkim Kurulu'nda arayacağız" dedi.

 Beşiktaş Başkanı Orman ayrıca yaptığı açıklamada, alınan kararın Hırvat teknik direktör Slaven Bilic'le ilgili bir sorun oluşturmayacağını sözlerine ekledi.
 
YASEMİN MERÇİL: "FENERBAHÇE KARARA İTİRAZ EDECEK"


Fenerbahçe yönetim kurulu üyesi Yasemin Merçil, Fenerbahçe karara itiraz edeceğini söyledi.
 
Fenerbahçe yönetim kurulu üyesi Yasemin Merçil, UEFA Disiplin Kurulu’nun kararının ardından FB TV’ye açıklamalarda bulundu.

Kamuoyunun malumu olduğu üzere, 2 yıl kesin 1 yılda erteleme olmak üzere toplam 3 yıllık bir ceza gözüktüğünü belirten Yasemin Merçil, "Fakat kararın gerekçeleri ile ilgili 13 sayfalık İngilizce bir metin var. Onun üzerinde çalışıyoruz. Şahıslarla ilgili olarak da şu anda ceza vermeye yeterli belge ve döküman olmadığını düşünerek, ve yahut da tam bir sonuca varamadıkları için disiplin kurulu müfettişinden ek bir rapor istenmesi gibi bir karar gözüküyor. Kararın detaylarını inceleyeceğiz. Kamuoyu ile paylaşabileceğimiz şu anlık bilgi bu kadarlık bir kısım. 3 günlük bir itiraz süresi var. Fenerbahçe karara itiraz edecek. Daha uzun bir gerekçeli karar bekliyoruz. Fenerbahçe tüm hukuki haklarını kullanacaktır. Kulüp zaten şahısların fiili nedeniyle ceza alıyor gözüküyor, dolayısıyla şahısların fiileri ile ilgili hüküm kurabilecek bir durumda değilse disiplin kurulu, kulüple ile ilgili de bu hükmü kuramaması gerekiyor. Dediğim gibi şu anda hangi gerekçelerle nasıl bu sonuca varıldığı konusunda tam bilgi sahibi değiliz. Gerekli tüm itirazları yapacağız" dedi.
 
"TRABZONSPOR'UN ŞAMPİYON OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR"

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, UEFA'nın vermiş olduğu karar kendileri adına sevindirici olabileceğini ancak güzide kulüplerin bu şekilde ceza almalarına sevinmediklerini belirtti.
 
UEFA Fenerbahçe'ye Avrupa Kupaları'ndan 2+1 yıl men cezası ve Beşiktaş'a ise 1 yıl ceza vermesinin ardından Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosamnoğlu değerlendirmede bulundu. Cezaların kendileri açısından sevindirici olabileceğini belirten Hacıosmanoğlu, "Cezalar bizim açımızdan sevindirici olabilir ancak iki güzide kulübümüzün bu şekilde ceza alması bizi sevindirmedi. Yıllardan beri söylediklerimiz duyulsaydı, güzide kulüplerimiz ceza almazdı. O kulüplerimizin gerek camialarındaki önemli kişiler, gerekse taraftarları adına üzüntülüyüz" dedi.

İbrahim Hacıosmanoğlu, UEFA'nın verdiği cezadan sonraki süreci de yakından takip edeceklerini belirterek, "Türk futbolunun temizliğe ihtiyacı var diyoruz yıllardan beri. En büyük zararı kendi camialarına verdiler. Adalet hakkın yanında olmalı. Hak da sahibine verilmeli ki bundan sonra temiz Türk futbolu adına mücadele veren insanların önünü açılsın. Bundan sonra bizim yıllardan beri söylediğimiz sözlerin Türk futboluna hakim olmasını istiyoruz. Yani adaletin ve temiz futbol anlayışının gelmesini istiyoruz. Bundan sonraki süreci hep birlikte yakından takip edeceğiz. Sadece TFF'nin değil, diğer kulüplerin de, futbolu görsel bir şölen haline getirme adına atacağı adımları yakından takip edeceğiz" diye konuştu.

 "Türkiye'de ki Şampiyonun Trabzonspor olduğunu herkes biliyor" diyen İbrahim Hacıosamnoğlu sözlerini şöyle tamamladı.

 "Türkiye'deki şampiyonunu Trabzonsor olduğunu herkes biliyor. Camiaları adına ve sevgili taraftarları adına onlar ne kadar üzgünse bizde üzgünüz. Yıllardan beri bizim çırpınışlarımızın bu üzüntüyü yaşamamak için kamuoyunu anlamasını istiyorum. Yıllardan beri inşallah ders alıp Türk futbolunu layık olduğu yere ahlaklı adaletli temiz Türk futbolu adına mücadele ederler"
 
"İKİ KULÜBÜMÜZÜN ŞİKE DAMGASI YEMESİ ÇOK AYIP"
 

Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener, UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında vermiş olduğu ceza kararını değerlendirdi.
 
Sadri Şener, verdikleri mücadelenin içinde kurumlar ceza alsın diye bir düşünceleri olmadıklarını belirterek, "Şimdi burada bizim verdiğimiz mücadele içinde hiç bir zaman kurumların aleyhinde ceza verilsin diye düşünen bir insan değilim. UEFA'nın verdiği kararla Fenerbahçe ve Beşiktaş kulübü şike yapmıştır. Acı olan bu. İster 10 yıl versin, isterse 1 yıl versin. İşlenmesi ve üzerinde durulması gereken konu budur. Bundan sonra kupayı Trabzon almış almamış veya TFF bir an önce daha fazla gönülleri yaralamadan, daha fazla insanları fevri hareketlerine sebep olmadan oturup kararını vermesi gerek. Aslında kulüplere şike damgası yapıştırmak en büyük ayıptır"ifadesini kullandı.
 
"YILDIRIM DEMİRÖREN SİYASETİN KARŞISINDA DİK DURAMADI"
 
Yıldırım Demirören'in siyasetin karşısında dik duramadığını belirten Şener, "Yıldırım'a çok yüklenmek doğru değil. Bu siyasetin karşısında dik duramadı mecburen eğildi. Normali bu kararların tekrar gözden geçirilmesi. Ama o kadar anormal şeyler yaşıyoruz ki. Türkiye'nin iki kulübü şike damgası yediyse karar gözden geçirilse ne olur geçirilmese ne olur" dedi.
 
"ZAMAN BENİ HAKLI ÇIKARDI"

Zamanın kendisini haklı çıkardığını belirten Şener, "Beni herkes eleştirmeye başlamıştı. Ama ben haklı çıktım. Benden sonra gelen arkadaşlar da bu süreci götürür diye düşünüyorum. Ben elimden geleni yaptım. Hata yaptıysam özür dilerim. "ifadesini kullandı.

trthaber



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,376 µs