En Sıcak Konular

Bağış 'Gezi'yi Avrupalı elçilere anlattı

26 Haziran 2013 08:05 tsi
Bağış 'Gezi'yi Avrupalı elçilere anlattı AB Bakanı Egemen Bağış, AB üyesi ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldi ve Gezi olaylarını anlattı. Bağış, camide içki içme görüntülerini de elçilere izlettirdiklerini söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Avrupa Birliği üyesi ülkelerinin büyükelçileriyle biraraya geldi.

Büyükelçilere, Gezi Parkı eylemlerinin diğer boyutunu görüntülerle anlatıklarını söyleyen Bakan Bağış, "Güç kullanımında aşırıya kaçılmasının Türkiye'ye has olmadığını da gösterdik" dedi.

“Son dönemde Türkiye’de yaşanan olaylarda batı medyasından onlara gösterilenin dışında madalyonun diğer yüzünü, perde arkasını anlattık” diyen Bağış, “Kamu malına verilen zararları, yapılan saldırıları görüntüleriyle paylaştık” şeklinde konuştu.

Bağış, “Kendi ülkelerinde benzer olaylar olduğunda polisin nasıl müdahale ettiğini de görüntülerle gösterdik. Yani gücün kullanılmasında aşırıya kaçılmasının sadece Türkiye’ye has bir olay olmadığını anlattık, dünyanın farklı ülkelerinde de bu olayların olabilceğini gösterdik” ifadelerini kullandı.

CAMİDE İÇKİ DE İZLENDİ

Konuşmasını, “Alkollü içeceklerin camide tüketilmesine dair o görüntüler de vardı” şeklinde sürdüren Bağış, “Islanmış kişinin yağmurdan korkusu olmaz. Türkiye AB standartlarında bir ülke olma yolunda ilerlemektedir. Bu yaşananlar da Türkiye’nin güçlü bir sivil toplumu olduğunu göstermiştir. Tabi Türkiye’nin iyi muhalefet partilerine sahip olmamasının da bu olaylara sebebiyet verdiği ortadadır. Çünkü muhalif vatandaşlarımız duygularını kendileri dile getirmek zorunda kalmıştır” şeklinde konuştu.

ELÇİLERDEN ORTAK AÇIKLAMA

Bağış'ın verdiği yemeğin ardından Avrupalı elçilerden de bir açıklama geldi.

Ortak açıklamada, yemekte, Türkiye'de son dönemde yaşanan olaylar hakkında duyulan endişenin dile getirildiği belirtildi. Bu noktada barışçıl gösterilere yönelik müdahale ve basın özgürlüğüne saygı konusunun gündeme geldiği de aktarıldı.

Avrupalı büyükelçiler ayrıca, göstericilere yönelik aşırı güç kullanımı iddialarının araştırılmasında şeffaflık ilkesinin gözetilmesi gerektiğini vurguladı. Açıklamada, "Toplanma ve ifade özgürlüğü gibi temel haklara saygı gösterilmesi gerektiğinin altı çizildi " denildi.

ntvmsnbc

Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,411 µs