En Sıcak Konular

Ak Parti'nin sosyal medya raporu...

22 Haziran 2013 09:04 tsi
Ak Parti'nin sosyal medya raporu... "Eğer 28 Şubat döneminde Facebook ve Twitter olsaydı 28 Şubat darbesi olamazdı"

AKP'nin Araştırma Geliştirme (AR-GE) Başkanlığı tarafından hazırlanan sosyal medyanın siyasete etkisiyle ilgili raporda birbirinden ilginç tespitler yer aldı. Yeni neslin haberleri de sosyal medya üzerinden takip ettiği belirtilen raporda katılımcıların "Eğer 28 Şubat döneminde Facebook ve Twitter olsaydı 28 Şubat darbesi olamazdı" görüşü dikkat çekti.

"Sosyal Medyanın Siyasete Etkisi ve Türkiye Açılımı" konulu çalıştayın raporu teşkilata dağıtıldı. 20 sayfalık raporun tespitler bölümünde şunlar yer aldı:

28 ŞUBAT: Herkesin adeta birer gazeteciye ve yorumcuya dönüştüğü, olabildiğince şeffaf ve bizzat toplum tarafından doğrudan denetlenen bir siyasal yapı ortaya çıkma yolunda. Örneğin, katılımcılar "Eğer 28 Şubat döneminde Facebook ve Twitter olsaydı 28 Şubat darbesi olamazdı" görüşünü belirttiler.

NESİL: Haberleri bile Twitter ve Facebook'tan takip eden bir nesil oluştu. Bu alanlar, siyaset açısından kontrol edilmesi çok daha zor bir iletişim ve sosyalleşme platformu oluşturuyor ama hepsi aynı zamanda son derece özgür birer müzakere zemini.

SİYASETÇİ: Yakın zamanda sosyal medyada meydana gelen gelişmelerin etkisiyle siyasi partilerin organizasyon yapısının ve kampanya süreçlerinin önemli değişimler geçirmesi beklenmelidir. Siyasetçiler, sosyal medyanın bu derece yaygınlaşması sonucunda artık siyasetin tamamen toplumsal denetim altında olduğunu, bir sözün ya da davranışın birkaç saniye sonra milyonlarca insanın gözü önünde olabileceğini unutmamalıdır.

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN TWİTTER HİKAYESİ

Raporda Cumhurbaşkanlığı İnternet Yayını Müdürü Mücahit Küçükyılmaz'ın anlattığı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün twitter'ı kullanma hikayesi de yer aldı. Küçükyılmaz'ın verdiği bilgi şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın Twitter'a girmesi çok ilginçti. Önce tereddüt ettik ve tartıştık. Nasıl iyi bir şekilde var olabileceğimizi araştırdık ve topluma örnek olmak istedik. ABD'deki gibi doğrudan liderle konuşmak için henüz erken. Orada bir eleştirel kültür var. Bu Türkiye'de tam yerleşmiş değil. Cumhurbaşkanı'nı ikili bir ilişkiye sokacak reşit bir ortam yok. Sağladığı ciddi avantajlar var. İletişim aracı değil, iletişim ortamı. Çok ciddi geri bildirim sağlıyor."

Günlük gelişmeleri internetten takip eden Cumhurbaşkanı Gül ABD'li bir düşünce kuruluşu tarafından 2010 yılında Twitter'ı dünya çapında en etkili kullanan 10 lider arasında gösterilmişti. 

Gazeteciler.com



Bu haber 903 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,687 µs