En Sıcak Konular

Bağış, Merkel'e yüklendi

21 Haziran 2013 21:39 tsi
Bakan Bağış, Almanya Başbakanı Merkel'e mektup gönderen CHP'ye de eleştirdi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB Bakanlığı ile Küresel Sorunlar Platformu'nun yerel medya temsilcileriyle biraraya geldi.
 
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bağış'a sokak eylemleri soruldu.
 
'' 24 saat içerisinde 100 küsur gösteriyi düzenleyip, hepsinde aynı slogan, aynı pankartlar, aynı mesajlar, söylemler, bunu 24 saatte organize edecek hiç bir siyasi mekanizma yok. Dış basın ağız birliği etmişçesine hepsi, BBC, CNN, El Cezire İngilizce servisi, hepsi konuyu 'Türk Baharı başladı' olarak verdiler. Türk Baharı aslında 3 Kasım 2002'de bir Anadolu devrimi olarak başlamıştı. Sandıkla gelen bir iktidarı düşürmenin tek yöntemi sandık olmalıdır. O yüzden sandığın çıkardığı ses, her zaman tencere-tava sesdini bastırır.
 
Bağış, Dış basının tavrını eleştirdi.
 
‘’ Dış basının tavrı çok düşündürücüdür. Yanı başımız Suriye'de günde yaklaşık 100-150 kişiyi sistematik bir şekilde katleden bir rejimi görmemezlikten gelirken, Taksim'deki gösterileri, reklam dahi almadan, saatlerce aralıksız yayın yaparak, sanki dünyada çok muazzam büyük bir gelişme yaşanıyormuş gibi verme çabaları, aslında bu işin arkasında çok daha büyük bir komplonun olduğunu ortay koydu."
 
ALMANYA BAŞBAKANI MERKEL’İ ELEŞTİRDİ
 

Almanya Başbakanı Merkel'e yüklendi.
 
"Sayın Merkel'e, şu anda Avrupa'nın en tecrübeli yetkililerinden birine bunu hiç yakıştıramadım ve ümit ediyorum ki, Pazartesi'ye kadar içine düştüğü bu vahim hatadan döner. Çünkü dönmezse bunun mutlaka bir reaksiyonu olacağını o da bilir. Türkiye sıradan bir ülke değildir. Bizim riyakarlığa, ikiyüzlülüğe prim vermemizi kimse beklemesin"
 
Gündemde Merkel'e mektup yazan CHP'de vardı.
 
CHP’ye MEKTUP ELEŞTİRİSİ
 

"Sayın Merkel'in ülkesinde ifade özgürlüğü neymiş biraz kıyaslasınlar.//Kemal Bey, Merkel'e mektup yazmış. Ben buradan bir çağrıda bulunuyorum, ama şu adrese dikkat etsinler. Çünkü Kemal Bey hata yapar, yanlışlıkla Almanya Başbakanı'na yazdığı mektubu, Brezilya Cumhurbaşkanı'na gönderir veya Arjantin'den geri döner. Onun için madem mektuplar yazıyor, ama düzgün yazsın, bari adresine ulaşsın"
 
3. KÖPRÜ YORUMU
 
3. Köprü'nün adıyla ilgili tartışmalar da değinen Bağış, "Yavuz Sultan Selim'in adını bir köprüye vermek, Pir Sultan Abdal ya da Hacı Bektaş Veli adını başka büyük bir projede değerlendirmemek anlamına gelmez" dedi.

trthaber


Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,439 µs