En Sıcak Konular

Müslümanlara 'X-ray'li suikast planı

20 Haziran 2013 22:37 tsi
Müslümanlara 'X-ray'li suikast planı Obama ve İsrail karşıtı Müslümanlara suikast planı, hayata geçirilmeden önlendi

ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI , Obama ve İsrail karşıtı Müslümanlara suikast düzenlemek için yüksek radyasyon veren "X-Ray silahı" geliştiren iki ABD vatandaşını gözaltına aldı.

ABD basını hedefin Obama olduğunu yazarken, Guardian, "Hedefte Müslümanlar vardı" dedi. FBI, Amerikan enerji şirketi General Electric'te teknisyen olarak çalışan Glendon Scott Crawford ve mühendis Eric J. Feight'ı ölümcül radyasyon yayan bir "X-Ray" silahı geliştirmek suçlamasıyla geçtiğimiz Salı günü gözaltına aldı.

Federal Soruşturma Bürosu'nun Crawford ve Feight'e yönelik suçlamaları ise oldukça ağır ve 15 yıla kadar hapis cezası gerektiriyor.

FBI'ya göre, teknisyen Crawford ve mühendis Feight uzun bir süredir yeni bir suikast silahı üzerinde çalışıyor. İkilinin hedefinde ise ABD Başkanı Barack Obama ve İsrail karşıtı Müslüman muhalifler var.

Amerikan ABC televizyonunun haberine göre, geçtiğimiz Salı günü FBI tarafından gözaltına alınan 49 yaşındaki Glendon Scott Crawford ile 54 yaşındaki Eric J. Feight'in hedefinde özellikle ABD Başkanı Barack Obama vardı.

Habere göre, söz konusu iki kişi, ölümcül radyasyon yayan X-Ray silahı geliştirmek için uzun zamandır çaba harcıyor ve bunun için finansal kaynak arıyorlardı. FBI'ın bir kamyonun içinde ele geçirdiği silahın "işlevsel" ve "ölümcül" olduğu iddia edildi.

Haberde, Crawford'un ölümcül "X-Ray silahı"nı geliştirmek için 2012 yılında bazı Yahudi kuruluşlarına başvurarak, finansal kaynak aradığı ifade edildi.

UZAKTAN KUMANDALI
Crawford ve Feight'in geliştirdikleri silahı aynı zamanda uzaktan kontrol etmek için bir mobil cihaz da geliştirdikleri iddia edildi.

Soruşturmayı yürüten Geoffrey Kent, "Crawford özellikle bazı Müslümanlar ile İsrail karşıtı bazı kişi ve grupları hedef olarak belirledi" dedi.

HEMEN ÖLDÜRMÜYOR
ABD yetkililer, Crawford ve Feight'in geliştirdiği silahtan yayılan radyasyonun etkisini, saldırıdan birkaç gün sonra gösterdiğini ve ölümcül olduğunu da açıkladı. Crawford ve Feight'e yöneltilen suçlamalar kanıtlanırsa, 15 yıla kadar hapis cezası alabilirler.

NTVMSNBC

Bu haber 1,117 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,443 µs