En Sıcak Konular

"Suriye'yi terk edenlerin sayısı 10 milyonu aşabilir"

20 Haziran 2013 16:43 tsi
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Coral Batchelor, Suriye'deki şiddet olayları devam ederse, 2013 yılı sonunda Suriye'de ülkesini ve evini terk etmiş insan sayısının 10 milyonu geçeceğini söyledi.



Dünya Mülteciler Günü kapsamında Ankara'da mülteci ailelerin hayatlarını anlatan fotoğraf sergisi açıldı. Açılışa Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Coral Batchelor, Sanatçı ve Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Metin Şentürk ve birçok Birleşmiş Milletler (BM) yetkilisi katıldı.

"HER 4,1 SANİYEDE BİR KİŞİ EVİNİ TERK ETMEK ZORUNDA KALIYOR"

Açılışta bir konuşma yapan BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Carol Batchelor, BM Mülteciler Komiserliği 2012 yılı raporunda yerinden edilmiş kişi sayısının 45 milyonun olduğu bilgisini verdi. Bu rakamın son 20 yılın en yüksek rakamı olduğunu belirten Batchelor, bu kişilerden 15 milyondan fazlasının mülteci, 20 milyondan fazlasının ise yerinden edilmiş kişiler olduğunu ifade etti. 7 Haziran'da BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin ile diğer üye ülkelerin Suriye müdahale planını başlattıklarını vurgulayan Batchelor, "Eğer Suriye'de yaşanan olaylarda herhangi bir değişiklik olmazsa 2013 yılının sonunda Suriye'de yerinden edilmiş ve ülkesini terk etmiş insan sayısı 10 milyonun üzerine çıkacak. 4,1 saniyede bir kişi evini terk etmek zorunda kalıyor. 2013-2014 yılında daha da kötü olacak. Kapılarını mültecilere açmış ülkelere müteşekkiriz. Türkiye halkına sağladıkları imkânlardan dolayı çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Programa katıldığı için son derece mutlu olduğunu belirten Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Metin Şentürk ise "Dünyanın birçok yerinde istemediğimiz şeyler oluyor. Bunlara tanık oluyoruz. Artık dünyanın büyüklüğüne inanmamamız gerekiyor. Teknolojik gelişmelerle dünya küçüldü. Birbirimizle bir şeyler paylaşmak istersek dünya çok küçük. Mülteciler için buradayız. Ülkemle her konuda gurur duyduğum gibi bu konuda da gurur duyuyorum. Dünyanın en güzel hareketi ile yardımlarımızı onlara kadar götürebiliyoruz." dedi.

(CİHAN)

Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,425 µs