En Sıcak Konular

'İsrail kullanmaya çalışır'

20 Haziran 2013 09:27 tsi
'İsrail kullanmaya çalışır' Encümeni Daniş Başkanı'ndan Gezi Parkı yorumu...

Turgut Özal döneminde TBMM Başkanı olan Necmettin Karaduman, başkanı olduğu Encümen-i Dâniş'in yapısını, çalışmalarını ve güncel gelişmeleri Star gazetesine değerlendirdi. 86 yaşındaki Karaduman, Encümen-i Dâniş'in son toplantısını yakın bir zamanda yaptığını dile getirerek tatile girdiklerini söyledi.

Encümen-i Daniş Başkanı Karaduman, Taksim eylemlerini değerlendirirken dış ülkelerden bazılarının tarih boyunca Türkiye'nin zayıflaması için çaba sarf ettiğini kaydetti. Dünya politikasında ülkelerin hep kendi menfaatlerini ön planda tuttuğunun altını çizen Karaduman, şöyle dedi: “Bir İngiliz Başbakan'ının  'İngiltere'nin ebedi dostlukları yoktur ebedi menfaatleri vardır' sözü olayı özetliyor. Ulusların kendi çıkarları hep ön plandadır. Ülkemizin karmaşa içinde zayıflamasını arzulayan bunun için çabalayanlar her zaman olmuştur. Belki Gezi eylemlerinde kullanılan provokatörler o ülkelerin kullandıkları kişilerdir. İsrail'in,   eylemlerle ilgili tutumu ve Türkiye'nin zayıflaması arzusu kendi geleceğinin menfaati içindir. Özellikle yakınımızda bulunan ülkelerin zayıf olmamızı isteme arzusu tarihten beri var. Suriye şu süreçte Türkiye'nin zayıf olmasını arzuluyor. Bizim İsrail ile politikalarımızda özellikle AK Parti döneminde sıcak bir ilişki kurulamadı. O yüzden bizim ülkemizde sıkıntılar yaşandığında İsrail bunu kullanmaya çalışır.”

Derin devlet yok şu an
Karaduman şunları dile getirdi: “1980 darbesinden sonra askerler cezaevlerinde çok işkenceler yaptı. Derin devlet dediğimiz şey alt kademelerde yapılan haksızlıklardır. Derin devletin olduğunu 1980'lerde yaşananlarla gördük. Güneydoğu'da bir dönem yaşanan olaylar derin devletin işiydi. Şu anda derin devlet vardır diyebileceğimiz şeyler yaşanmıyor. Ergenekon süreciyle askerlerin siyasete müdahalesi zayıfladı. Askerin yönetimi altındaki bir derin devlet yok şu an.”

Gezi eylemlerinin sürmesi yanlış olur
Necmettin Karaduman, Taksim eylemleri hakkında da görüşlerini dile getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Taksim'de eylem yapanlar ile bir araya gelmesinin olumlu bir davranış olduğunu dile getiren Karaduman, mahkeme sürecinin beklenmesi gerektiğini söyledi. Karaduman “İş bu kadar olumlu bir nokta gelmişken parktaki eylemlerin devam etmesi yanlıştır. Yargı kararı beklenmeli” dedi. Eylemlerin her ne kadar çevrecilik refleksiyle çıktıysa da provokatörlerin işi başka yerlere çektiğinin altını çizen Karaduman, “Binlerce kişinin toplandığı bir yerde amacına ulaşmak için çabalar sarf eden provokatörler vardır. Bu kişiler her zaman toplum düzenini bozmayı amaçlar. Bunun iktidara yönelik bir başkaldırı olduğunu düşünmüyorum. Yargı süreci tamamlanana kadar bence bu eylemlere son verilmeli. Böyle topluluklarda fevri hareketler beklenebilir, burada hükümetin üslubunu yumuşatarak çözmesi gerekir. Sayın Başbakanının biraz daha yumuşak bir üslup takınmalıdır. Bugünlerde toplumsal ilişkileri çatışmaya dönüştürmeye engel olmak gerekir.”



Bu haber 2,007 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,972 µs