iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Bunlar da duruyor ama kime karşı?

20 Haziran 2013 00:02 tsi
Bunlar da duruyor ama kime karşı? Bölgemiz bir kenara, İstanbul'dan bile başımızı kaldıramıyoruz ama gerilimi yüksek okyanus dalgalarının arkasında 15 trilyon dolarlık bir anlaşma ve 'barış' saklanıyor... iyibilgi Ankara

Pasifik’te Adalar sorunu yüzünden gölgede kalsa da, Çin, Güney Kore ve Japonya arasında gerçekleşen Serbest Ticaret Anlaşması görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor.

3 ülke arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması görüşmeleri yürüten “ Üçlü Komisyon’un Sekreteri Shin Bong, politik ilişkilerin zaman zaman gerilmesine rağmen 3 ülkenin de “win-win-win” noktasıyla hareket ederek bu anlaşmanın sonuca varması için çok istekli olduğunu söyledi.

Bu 3 ülke arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması görüşmeleri pozitif olarak sonuçlanırsa, dünya için yepyeni bir ekonomik havza belirecek. Çünkü 3 ülkenin toplam nüfusu 1,5 milyar ve toplam “Gayri Safi Hasıla”ları 15 Trilyon Dolar! 

Dünyada bölgeler arası ekonomik havzaların oluşmaya başladığı son yıllarda NAFTA ve Avrupa Birliği’nden sonra üçüncü büyük alan bu 3 ülkenin girişimiyle oluşturacağı alan olacak.

Çin’den yapılan açıklamaya göre, üç ülke arasındaki görüşmelerin 2’inci turu Temmuz ayında Şanghay’da, 3’üncü turu ise yılsonuna kadar Japonya’da yapılacak.

Uzman yorumlarına göre, bu serbest ticaret görüşmeleri bölgeye dinamizm, kuralların ve kalitenin hakim olduğu bir rekabet sistemi getirecek. Ayrıca, ABD ve Avrupa Birliği arasında başlayan Serbest Ticaret Anlaşması görüşmelerine karşı bu ülkeleri koruyacak bir kalkan olacak.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,071 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,005 µs