En Sıcak Konular

TOBB: Hak arayanlar, hak gasp ediyor

18 Haziran 2013 16:39 tsi
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, eylemcilere seslenerek "Artık sokakların boşalması lazım. Hak arayanlar hak gasp eder oldu" dedi

OBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Artık sokakların boşalması lazım. Hak aramak için eylem yapanlar, tüccar, esnaf, küçük ve orta boy işletmelerin hakkını gasp eder noktaya gelmiştir" dedi.

Hisarcıklıoğlu, yeni seçilen Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Kayseri'de bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Yeni ve yeniden seçilen oda başkanlarına hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak için Kayseri'ye geldiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, 24 saat 365 gün oda başkanlarının, Kayserililerin hizmetinde olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin son günlerde gündeminde olan hadiselere bakıldığında Gezi Parkı eylemlerinin 20'nci gününü doldurduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, demokratik hakların demokrasinin kuralları içinde kullanılması gerektiğini ifade etti.

Demokratik kurallar içinde uygulanacak her türlü fikir ve söz söyleme hürriyetini Türk iş dünyası olarak savunarak geldiklerine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

"Ama bu hakları kullanırken muhakkak yazılı kurallara uygun şekilde yapıyor olmamız lazım. Yazılı kurallara uygun yapılmayan her türlü hareket kaos doğurur. Onun için bizim ilk günden itibaren söylediğimiz söz şu: Herkesin fikrini söyleme hürriyeti özgürlüğü vardır. Bunu söyleyebilir ama bunun muhakkak kurallara uygun yapılması lazım. Kurallara uygun yapılmayan, kaos yaratan görüntüler maalesef Türkiye'nin imajını dışarıda zedeliyor. İçeride bizlerin moralini bozuyor, dışarıdaki imajına da zarar veriyor. Demokratik hakların kullanılmasına 'evet' ama yakıp yıkmaya, kamu düzenini bozmaya 'hayır' diyoruz. İnsanlara, iş yerlerine, kamu düzenine kamu mallarına zarar veren her türlü hareketi kesinlikle kabul etmemiz mümkün değildir. Orada 'hayır' diyoruz, burada kınıyoruz."

Artık herkesin sözünü söylediğini ve sokakların boşalmasını istediklerini belirten Hisarcıklıoğlu, esnafın iş yapamaz durumda olduğunu ve bu işe 'dur' deme zamanının geldiğini vurguladı.

TOBB olarak bu işe "yeter" dediklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Sokaklar boşalsın ki Türkiye olarak bir an önce imajımıza zarar vermek isteyen bu toplumsal fay hattıyla oynamak isteyenlere fırsat verilmesin. Özellikle son dönemde toplumun fay hattı ile ilgili fırsat verdiğimiz kanaatindeyim. Buna fırsat verilmemesi, esas olarak Türkiye'nin işvereni, işçisi, esnafı, ziraatcisiyle bir bütün olduğumuzu göstermeliyiz. Kendi ayağımıza kurşun sıkmayalım, kendimize zarar vermeyelim. Özellikle belirtmek istiyorum, artık sokakların boşalması lazım. Hak aramak için eylem yapanlar tüccar, esnaf, küçük ve orta boy işletmelerin hakkını gasp eder noktaya gelmiştir.

Türkiye'nin çeşitli noktalarında, özellikle büyük vilayetlere hizmet üreten, mal üreten arkadaşlarımızdan müthiş şikayetler gelmeye başladı. Bu kapsamda işçi kardeşlerimizden şikayetler gelmeye başladı. Artık herkes sözünü söyledi, neyin ne olduğunun farkında."

Hisarcıklıoğlu, daha sonra basına kapalı olarak meclis üyeleri ile bir araya geldi.

Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,554 µs