En Sıcak Konular

'Duran adam' eyleminde gözaltına alınanlar yaşadıklarını anlattı

18 Haziran 2013 15:30 tsi
Taksim Gezi Parkı'nda 'Duran adam' eylemine katıldığı için gözaltına alınan 17 şüpheli serbest bırakıldı.

'Toplantı ve gösteri yürüyüşüne muhalefet' suçlamasıyla gözaltına alındıklarını dile getiren eylemciler, "Taksim Meydanı'nda hazır ol vaziyette duruyorduk. Yaptığımız toplantı değil, gösteri yürüyüşü değil. Bizi nasıl bu suç kapsamına soktular, bilemiyoruz." dedi.

Gezi Parkı eylemlerine katılan bir grup, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) önünde saatlerce kıpırdamadan pasif protesto eylemi gerçekleştirmişti. Sosyal medyada yayılan protesto sonrası, eylemcilerin sayısı 500-600'ü buldu. Gecenin ilerleyen saatlerinde polis, meydanda bekleyen bazı göstericileri gözaltına aldı. Bunun üzerine Taksim'deki eylem sona erdi. Ancak başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde, hatta dünyanın birçok ülkesinde eyleme destek verenlerin fotoğrafları sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıldı.

Sessiz eylemde gözaltına alınan 17 kişi gece yarısı Karaköy Polis Merkezi'ne götürüldü. Gözaltına alınan şahıslar kimlik tespitlerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Polis merkezinde yaklaşık 8 saat süren işlemlerinin ardından serbest bırakılan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ertan Ersoy, Yazar Tarık Görgeç, Soner Hoşoğlu, Aydan Tunalı, İlhan Atasever, Özkan Kaya, Nihat Durana ortak basın açıklaması yaptı.

'Oturan adam' fenomeninden etkilenip Taksim'e geldiklerini belirten İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Araştırma Görevlisi Doktor Ertan Ersoy, "Bizi 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefetten gözaltına aldılar. Orada yaptığımız ne toplantı ne de gösteri yürüyüşüdür. Kimse kimseyi tanımıyor. Taksim Meydanı'nda hazır ol vaziyette, ölü gibi, gözlerimizi kırparak durduk. Toplantı değil, gösteri yürüyüşü değil, nasıl 2911 sayılı kanun kapsamına sokulur bilmiyorum." dedi.

Taksim'de sessizce dururken, polis grubunun kendilerini gözaltına aldığını aktaran Zeki İlyas Kızılışık, "Polislere hangi suçla suçlandığımızı sorduğumuzda, bilmiyordu. Bize 'gidelim, öğrenirsiniz.' dediler. 'Nereye gidiyoruz?' diye sorduğumuzda 'Onu da gidince öğrenirsiniz.' dediler. Suçumuzun '2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Kanununa muhalefet' iddiası olduğunu söylediler. Toplam 8 saat karakolda kaldık." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)

Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,662 µs