En Sıcak Konular

'Güç odakları kaymıştır'

18 Haziran 2013 10:27 tsi
'Güç odakları kaymıştır' Eylemler sonrası Koç'tan ilk açıklamalar

Gezi Parkı eylemleri başladığı zaman Koç Üniversitesi'nin öğrencilerini eyleme katılmaya teşvik etmesi; Koç Grubu'na bağlı Divan Otel'in kapılarını sonuna kadar eylmecilere açması sert tepkilere neden olmuştu. Başbakan Erdoğan, isim vermeden "Biz onları çok iyi biliyoruz. Bunun hesabını sormazsak bu millet bize hesabını sorar" demişti. Bu gelişmeler yaşanırken gruptan hiç açıklama gelmedi. İlk açıklama dün Rahmi Koç'tan geldi. Ancak Koç, eylemlere değinmedi, hükümeti övdü.

Koç Üniversitesi'nin 19. dönem mezunları için Rumelifeneri Kampüsü'nde düzenlenen törende konuşan Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi Koç'tan hükümete yönelik çarpıcı açıklamalar geldi.

Rahmi M. Koç törende yaptığı konuşmada, Koç Üniversitesi'nin dünyanın en iyi 250 üniversitesi arasına girdiğini vurgulayarak, yeni hedeflerinin ilk 100 üniversite arasında yer almak olduğunu belirtirken  Dünya ekonomisindeki son gelişmeleri de değindi  ve mezunlara; "Dünyamızda iç dinamikler değişmiş ve güç odakları kaymıştır." diye seslendi.

Koç Üniversitesi'nin en başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir vakıf üniversitesi olduğunu belirten Rahmi M. Koç; "Koç Üniversitesi'ne girmek bir ayrıcalıktır. Vehbi Koç Vakfı olarak bu başarıyı daha da ileriye götürmek için geceli gündüzlü çalışmaktayız. Araştırma-geliştirme çalışmalarımız sağlam adımlarla ilerlemektedir. Ar-Ge çalışmaları için elde ettiğimiz fonlarda büyük artış olmuştur. Üniversite endüstri ilişkilerinde örnek ortaklıklar kurulmuştur" dedi.

Törende gençlere seslenen Rahmi M. Koç, ekonomideki son gelişmelere de dikkat çekerek şunları söyledi: "Dünyamızda iç dinamikler değişmiş ve güç odakları kaymıştır. Amerikan ekonomisi yavaş yavaş kalkınırken, Avrupa ekonomisi tersine küçülmekte ve Euro bölgesinde alarm zilleri çalmaktadır. Çin'in yavaşlaması, Japonya'nın hala sıfırda olması ve de Hindistan'ın artık büyümemesi, dünya ekonomik parametrelerini aşağıya çekmektedir. Ülkemiz dünya krizini ağır bir fatura ödemeden atlatmıştır. Tarihinde ilk defa IMF'e bütün borçları ödemiş ve helalleşmiştir. Başka dış borçlarımız ve cari açık devam ediyor olsa dahi bu çok önemli bir başarıdır. Ekonomimiz bu yıl yine nispeten sevindirici bir büyüme sergileyecek ama buna rağmen ülkemizin dış gelişmelerden etkilenmemesi mümkün değil." dedi.

Bu haber 1,895 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,857 µs