En Sıcak Konular

'AK Parti'nin omurgasını zedelemeye dönük bir hareketti'

14 Haziran 2013 14:14 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti'nin yaşlandıkça oy artışı sağlayan omurgalı siyasetinin, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla zedelenmeye çalışıldığını ifade etti.

Çelik, "Gezi Parkı; Türkiye'yi bu noktaya taşıyan bir liderin dolayısıyla hareketin omurgasını zedelemeye veya yüzüne çizik atmaya dönük bir harekettir. Milletimizin feraseti, bunu çok net bir şekilde gördü. Milletimiz, buna fırsat vermedi. Birinci günden itibaren tepkisini de ortaya koydu." dedi. Çelik, Gezi Parkı'nda sökülen ağacın köklerinin nereye uzandığını bu 15 günde gördüklerini de vurguladı.

Bakan Çelik, Erdemli Yöneticiler Akademisi (EYAD) tarafından Ankara Estergon Kalesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Türkiye'nin Vizyonu' adlı söyleşi etkinliğine katıldı. Burada konuşan Çelik, ekonominin olumlu bir seyir izlediğini, kredi notlarının yükseldiğini, terörün sonlandırılmaya çalışıldığını, Türkiye'nin sözü dinlenen bir ülke durumuna geldiğini söyledi.

Çelik, Türkiye'yi değerlendirirken örnek olarak 2002 öncesi ve sonrası olarak ele alınması gerektiğine dikkati çekerek, şunları söyledi: "2002 öncesinde güven vermeyen bir siyaset vardı. IMF'nin yönettiği bir ekonomi vardı. Umudu kırılmış bir millet vardı ve yarınını göremeyen bir ülke vardı. '2002 öncesini bana tarif edin' derseniz bu dört cümle yeterlidir. Bu durum, sorumlu siyasetçinin sorunlu Türkiye'siydi. 2012 sonrasına baktığımız zaman siyasette istikrar var. Hamasetten uzak bir ekonomi var. Umudu yeşeren bir millet var, geleceğini planlayan bir Türkiye var. 2002 sonrasını 'sorumlu siyasetçinin yükselen Türkiye'si diye tanımlayabiliriz."

Türkiye'nin sözü dinlenen bir ülke durumuna geldiğinin altını çizen Bakan Çelik, "Bu dönemde Türkiye'ye siyaseten itibar, istikrar ve güven geldi. En önemli kazanımların bunlar olduğu inancı içindeyim. 2002 sonrasında 11 yıllık bir iktidar ile başımız dik, Türkiye'nin dört bir tarafında gezebildiğimiz bir Türkiye gerçeği var. Bugünlere kolay gelinmedi. Bugünü anlamak, yarını planlamak için geçmişi iyi bilmek, geçmişte yaşananlardan mutlak surette ders çıkartmamız gerekiyor." diye konuştu.

"TÜRKİYE, OMURGALI SİYASET SAYESİNDE İSTİKRARLI VE İTİBARLIDIR"

AK Parti'nin istihdama dayalı bir büyümeyi hedef aldığını ve serbest piyasa ekonomisi uyguladığını bildiren Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "2006 yılında sosyal güvenlik kurumları tek çatı altında bizim hükümetimiz tarafından birleştirildi, Sosyal Güvenlik Reformu 2008 yılında yürürlüğe girdi ve Genel Sağlık Sigortası'na geçildi. Bunlar çok önemli reformlar. Memurlara toplu sözleşme hakkı, İş Sağlığı Güvenliği Yasası, Sendikalar ve Toplu Sözleşme, İntibak Kanunu ve istihdam paketleri çıkarıldı. Türkiye bin bir türlü sorunlar yaşamasına rağmen, özellikle son 10 yılda birçok projeyi gerçekleştirme imkanı elde etti. Bunları omurgalı bir siyaset ile gerçekleştirdik. Bu siyaset sayesinde Türkiye bugün istikrarlı, güven ve itibarlıdır."

"BU HAREKETİN OMURGASI BAŞBAKAN'DIR"

Bakan Çelik, AK Parti'nin yaşlandıkça oy artışı sağlayan omurgalı siyasetinin, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar sebebiyle zedelenmeye çalışıldığını ifade etti. Çelik, "Bu hareketin omurgası Başbakan'dır. Hiç uzatmaya gerek yoktur. Biz, o sökülen ağacın köklerinin nereye uzandığını bu 15 günde görmekle kalmadık. Meğerse bu ağacın kökleri nerelere gidiyormuş. Nasıl köklüymüş bu ağacın kökleri. Sanki Türkiye'de sadece Gezi Parkı'nda ağaç sökülmüş. Türkiye'yi bu noktaya taşıyan bir liderin dolayısıyla hareketin omurgasını zedelemeye veya yüzüne çizik atmaya dönük bir harekettir. Milletimizin feraseti, bunu çok net bir şekilde gördü. Milletimiz, buna fırsat vermedi. Birinci günden itibaren tepkisini de ortaya koydu. İnşallah bu dirayetli duruş devam edecek. Cumartesi günü Başbakanımız Ankara'da cevap verecek, pazar günü de İstanbul'da herhalde büyük bir şekilde cevap verecek. Bize düşen görev önümüzdeki engelleri kaldırmak, sorun olan değil, sorun çözen siyasetçi olarak bu yola katkı sağlamaktır." sözlerini dile getirdi.

"657 SAYILI KANUNU TEMMUZ'DA MECLİSE TAŞIMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

4/B ve 4/C'lilerin kadrosuyla ilgili olarak ise Çelik, şöyle konuştu: "Bizim çalışmamız tamam, Bakanlar Kurulu'na sunum da tamam. Aslında şu olaylar olmasaydı bugün daha farklı konuşabilirdik. Normalleşmeyle inşallah temmuzda Meclis'i çalıştırma durumu olur ise 657 ile ilgili düzenlemeyi parlamentoya taşımayı düşünüyoruz, çünkü hazır. Ama o start, nasıl verilecek biraz gündemle de bağlantılı. 4/B ile 4/C'liler kadroya geçecek mi? O start çerçevesinde sayın Başbakanımızın açıklaması daha doğru olur."

Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı. Bakan Çelik'e gecenin anısına plaket verildi.

(CİHAN)



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,806 µs