En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül'den ''AP kararı'' yorumu

14 Haziran 2013 13:09 tsi
Cumhurbaşkanı Gül'den ''AP kararı'' yorumu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Parlamentosu'nun Gezi parkı odaklı gelişmelere ilişkin kararını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Ardahan'da, Valilik önünde kendisini bekleyen vatandaşları selamladı. Gül, burada halka hitaben yaptığı konuşmada, Ardahan'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, yol boyunca bütün çocukların ellerinde karneler gördüğünü söyledi.
 
Çocuklara başarılar dileyen Gül, şunları kaydetti:
 
"Onların da hepsinin gözlerinden öpüyorum. Onlara başarılar diliyorum. Biliyorsunuz okullarda küçükken hepimizin okuduğu ve şimdi de bütün çocukların okuduğu şiirlerde Edirne'den Ardahan'a kadar bu güzel vatandan bahsederiz. Türkiye'nin, bu güzel vatanımızın Serhat şehirlerinden birisi Doğu'da Ardahan'dır, sizlersiniz. Sizler burayı bekliyorsunuz. Sizler burada yaşıyorsunuz, sizler bu toprakları şenlendiriyorsunuz. Bizlerin, hepimizin, bütün devlet görevlilerinin, bütün kamu görevlilerinin, hükümetin, yerel yöneticilerin, herkesin var oluşu sizlere hizmet içindir. Sizlere hizmet etmek, sizlerin geleceğini daha iyi iyileştirmek, çocuklarımıza daha güzel Türkiye bırakmak, daha güzel Ardahan bırakmak, onlara daha iyi eğitim, daha iyi sağlık bütün bunlar için uğraşıyoruz. Ve sizler de görüyorsunuz ki her geçen gün, her geçen yıl Türkiye daha güzelleşiyor, daha zenginleşiyor bununla Ardahan'da aynı şekilde daha çok gelişiyor."
 
Avrupa Parlamentosu'nun Gezi parkı odaklı gelişmelere ilişkin kararı
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Parlamentosu'nun Gezi parkı odaklı gelişmelere ilişkin kararıyla ilgili, "AP, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile müzakere eden bir ülke olduğunu herhalde biliyordur. Müzakere etmenin, müzakereye başlamanın şartı da Kopenhag siyasi kriterlerini yerine getirmektir. Türkiye, yerine getirdiği için işleyen bir demokrasisi olduğu için hukuk düzeni olduğu için bizimle müzakere yapılıyor. O açıdan tepkiler verilirken neyin ne olduğunu iyi bilmek gerekir. Bunlar Madrid'de Atina'da, New York'ta Londra'da olan olaylarla benzer olaylardır" dedi.
 
Beyaz Saray'ın Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı açıklaması
 
Cumhurbaşkanı Gül, Beyaz Sarayın Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı açıklamasına ilişkin, "Bunlar çok önemli değerlendirmelerdir. Doğrusu buna ayaküstü bir açıklama yapmak istemem. Kimyasal silah kullanılması neredeyse küçük bir nükleer silah gibidir. Çok tehlikelidir bunun boyutları. Halepçe'de neler olduğunu biliriz. Unutulmaz, insanların hafızasındadır. O açıdan bunu eminim ki bütün diplomasi, uzmanlar, en iyi şekilde değerlendiriyorlardır. Bu tespit kesin bir şekilde yapılırsa, muhakkak ki her şey başka bir safhaya girer" diye konuştu.
 
Gül, "Suriye'de şiddetin durması, iç savaşın durması, ateşkesin sağlanması, her şeyden önce komşuları olan bizlerin en çok arzu ettiğimiz bir şeydir. Gözümüzün önünde bir ülkenin kendi kendini tükettiğini görüyoruz diye içimizin yandığını her gün neredeyse söylüyorum. Çok büyük bir acı yaşanıyor tabii ki Suriye'de bunun durması Suriye'nin bütün halkını temsil edebilecek demokratik bir düzene geçebilmesi için ümit ediyorum ki Cenevre'de yapılacak toplantılar, bir dönüş noktası olur" dedi.

aa


Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,537 µs