En Sıcak Konular

Dışişleri'nden ''kimyasal silah'' açıklaması

14 Haziran 2013 13:01 tsi
Dışişleri'nden ''kimyasal silah'' açıklaması Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gümrükçü, Suriye'de rejimin kimyasal silah kullandığı yönündeki iddialarının ABD tarafından da doğrulanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gümrükçü, ABD'nin, Suriye rejiminin kimyasal silah kullandığı iddialarını kuşkuya yer bırakmayacak şekilde doğrulamasına ilişkin, sonucun Türk makamlarındaki mevcut bulgularla örtüştüğünü bildirdi.
 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, Suriye’de rejimin kimyasal silah kullanması konusundaki bir soruya verdiği yanıtta, rejimin kendi halkına karşı giriştiği acımasız savaşın, kimyasal silah kullanıldığı iddialarıyla yeni bir boyut kazandığını belirtti.
 
Uluslararası camiada büyük endişe yaratan bu iddiaların, Türkiye dahil çeşitli ülkeler tarafından titizlikle araştırıldığına değinen Gümrükçü, "Son olarak,  ABD tarafından bu konuda yapılan açıklamada, rejimin kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiaların kuşkuya yer bırakmayacak  şekilde doğrulandığı bildirilmiştir. Bu sonuç, Türk makamlarında mevcut bulgularla örtüşmektedir" ifadesini kullandı. 
 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gümrükçü, şunları kaydetti:
 
"Rejimin kimyasal silahlar da kullanmak suretiyle sürdürdüğü savaş, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Rejimin barbarca uygulamaları Suriye halkına felaket getirmekte ve Suriye ülkesini her geçen gün karanlıklara sürüklemektedir. Uluslararası camia bu mezalim karşısında artık birleşmeli ve tavrını  açıkça ortaya koymalıdır. Rejimin bu saldırıları derhal durdurulmalı ve Suriye halkının meşru talepleri ile iradesi doğrultusunda demokratik dönüşüm süreci bir an önce başlatılmalıdır. Türkiye, dost ve kardeş Suriye halkının yanında durmaya ve bu amaçlar doğrultusunda destek vermeye devam edecektir."

aa


Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,397 µs