En Sıcak Konular

Putin’den IMF’de reform çağrısı

14 Haziran 2013 10:03 tsi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Uluslar arası Para Fonu'nda (IMF) radikal değişim yapılmasını talep etti ve gelişmekte olan ülkelerin daha güçlü bir şekilde temsilini istedi.

İngiltere'nin Lough Erne tatil bölgesinde 17-18 Haziran'da yapılacak G-8 zirvesi öncesi Ria Novosti haber ajansına açıklamada bulunan Putin, önümüzdeki dönemde Rusya'nın çok özel bir konuma sahip olacağını, sadece G-20'nin fiilen başkanı olarak değil, G-8'in de gelecek dönem başkanı olacağını söyledi.

IMF'in küresel finans yapısında hızlı değişimlere ayak uyduramadığı, özellikle etkin ve zamana uygun karar alma sürecinde başarısız olduğu eleştirisi getiren Putin, "IMF'in küresel mali krizi önleyememesi buna çarpıcı bir örnek. Ancak, yeni konsey, fon veya başka uluslar arası kuruluşları oluşturmak da her derde deve değil… IMF'in güncel ekonomik realitelere göre yeniden yapılanması lazım. Kota ve oy verme sistemi yeniden yapılanmalı. Gelişmekte olan ülkeler ve BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) ülkelerinin rolleri artırılmalı." çağrısında bulundu.

1945'de kurulan IMF uluslar arası finans piyasalarında etkin rol oynamaya devam ediyor. Euro Bölgesi'nde borç krizi yaşayan ülkelere kredi sağlamanın yanı sıra Rusya ve Doğu Avrupa ülkelerinin serbest piyasaya geçiş sürecinde de katkı sağladı.

IMF'de reform sürecinin kolay olmadığını da kabul eden Rusya lideri, St. Petersburg'da yapılacak G-20 zirvesi çerçevesinde "karşılıklı olarak kabul edilebilir çözümler" bulmak için çalışacaklarını kaydetti.

cihan


Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,937 µs