En Sıcak Konular

'Herkes kendi demokrasi hakkını kullanır'

13 Haziran 2013 16:42 tsi
'Herkes kendi demokrasi hakkını kullanır' Başbakan Erdoğan'la görüşen Sanatçı Hülya Avşar, görüşme sonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu.



Hülya Avşar, bir gazetecinin "Başbakan Erdoğan, kendisini ziyaret etmek isteyen bazı sanatçıların tehdit edildiğini söyledi. Siz de tehdit aldınız mı?" sorusuna "Ben hiçbir yerden baskı almadım, tehdit de almadım. Bu nasıl birşeydir ki, nasıl ulaşıp da tehdit edebiliyorlar, onu da bilmiyorum. Zaten benim numaramı da bilmezler.  Bu dehditlerle olacak şey değil." cevabını verdi. "Ben öyle mahalle baskısından korkacak, geri çekilecek bir karaktere de sahip değilim" diyen Avşar, "Eğer birşeye inanıyorsam, bunu söylemem lazım. Söylemesem de mahalle baskısı oluyor zaten. Demokrasiden bahsedilen yerlerde de aslında demokrasiye aykırı şeyler oluyor. Bana da Gezi Parkı'na niye gitmiyorsun diyen o kadar çok insan oldu ki. 'Peki siz nasıl demokratik davranıyorsunuz? Gitmiyorsam gitmiyorumdur. Bana hesabını soramazsınız' dediğimde cevap alamıyorum. İnsanlar kendi eleştirdikleri şeyleri de yapıyorlar bu arada. Yani benim anladığım kadarıyla herkes birbirinden korkuyor. O yüzden kimse doğruyu, düzgünü söyleyemiyor. Hiçbir sanatçı korkmasın. Özellikle o konuya da girdik. 'Sinirli misiniz onlara o sanatçılara' dediğimde 'katiyyen, herkes kendi demokrasi hakkını kullanır' dedi. " ifadelerini kullandı.

ARADA DUYGUSAL BAĞ OLUŞMALI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen sanatçı Hülya Avşar, kendi kızıyla olan ilişkilerinden yola çıkarak ziyareti bireysel olarak, başkalarının baskısı olmadan gerçekleştirdiğini söyledi.

Gezi Parkı ile ilgili yaşananları kızı Zahra ile olan ilişkilerine benzeten Hülya Avşar, Erdoğan ile Başbakanlıkta gerçekleştirdiği ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yaptı. Karşı tarafın lideri olmadığı için arada duygusal bir bağ oluşmadığını söyleyen Avşar, Başbakan ile neler konuştuğunu Gezi Parkı'na gidip anlatmak istemediğini, ancak davet gelirse bunu yapabileceğini söyledi. Gençleri anlatabilecek lider olmadığını, olanları Başbakana anlatacak KİMSE olmadığı için sorunların birileri tarafından bu noktalara kadar taşındığını ifade etti.

"MAHALLE BASKISINDAN KORKACAK BİRİ DEĞİLİM"

Mahalle baskısından korkacak geri çekilecek bir karaktere sahip olmadığına da işaret eden ünlü sanatçı, herkesin birbirinden korktuğunu, kendisine 'Gezi Parkı'na neden gidip destek vermedin' diye baskı yapanlar olduğuna dikkat çekti. Avşar, görüşme sonrası vicdanının rahat olduğunu, herkesin birbirinden korkmaması halinde güzel şeyler olacağından söz etti.

Olanların çözüme kavuşturulması için tarafların arasında duygusal bir bağ oluşması gerektiğini tekrarlayan Avşar, bir anne, sanatçı olarak gördüğü eksik ve yanlışları anlatmak istediğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın kendisini ilgiyle dinlediğini belirten Avşar, Başbakan ile gençler arasında duygusal bağ oluşması için bir takım grupların aradan çekilmesi gerektiğini yineledi. "Şu güzel ülkeye yazık edilmemesi lazım" diyen Hülya Avşar, Başbakanın kendisine yaşanan olaylarla ilgili aktardığı örneklere de hak verdiğini dile getirdi.

Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,598 µs