En Sıcak Konular

Bakan Yılmaz: Uluslararası medyanın ciddi kastı var

13 Haziran 2013 15:39 tsi
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gezi Parkı olaylarını kastederek, uluslararası bazı medya kuruluşlarının Türkiye'nin modern bir ülke olan vasfını gölgelemek için kasıtlı ve tek yönlü yayınlar yaptığını dile getirdi.

Bakan Yılmaz, "Ortada çok ciddi bir kasıt var. Türkiye'nin başarısını gölgeleme, Türkiye'nin örnek olma vasfını gölgeleme çabası var." dedi.

 Konya'da Mevlana Üniversitesi'nde düzenlenen 'Orta Asya Ülkelerinde Piyasa Ekonomisine Geçiş Sürecinde Karşılaşılan Sorunlar ve Yatırım İmkanları' konulu sempozyuma katılan Bakan Yılmaz, daha sonra Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ndeki tarla günleri programına katıldı. Burada konuşma yapan Kalkınma Bakanı Yılmaz, uluslararası medyanın kasıtlı ve tek yönlü olarak Türkiye hakkında yanlış haberler yaptığını ifade etti. Gezi Parkı olaylarını kastederek uluslararası medyanın son günlerde yaptığı haberleri eleştiren Bakan Yılmaz, bu haberleri yapanların Türkiye'nin büyümesini istemeyenler olduğunu aktardı.

    Türkiye'nin son 10 yılda bir sıçrama gerçekleştirdiğini söyleyen Bakan Yılmaz, "Son 10 yılda sağladığımız gelişmeler hepimize gerçekten büyük bir öz güven, umut veriyor. Türkiye'nin bu büyümesinden, yörelerimizin harekete geçmesinden hoşlanmayanlar var. Dünyada Türkiye'nin geldiği yerden hazzetmeyenler var." dedi.

    TÜRKİYE'NİN BAŞARISINI GÖLGELEME ÇABASI VAR

    Küresel kriz ortamında dahi Türkiye'nin son 4 yılda büyümesine devam ettiğine dikkat çeken Bakan Yılmaz, uluslararası medyanın kasıtlı ve tek yönlü haberlerini bu büyüme dayandırarak şunları söyledi: "En son bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 3 gibi bir beklentinin üzerinde bir büyüme görüyoruz. Avrupa'da eksi büyümeler olurken, sıfır büyümeler olurken ABD, Japonya gibi ülkeler krizle boğuşurken birçok ülkede sorunlar sıkıntılar yaşanırken Türkiye güven veren istikrarlı hükümetleriyle yoluna devam ediyor. Sadece ekonomide değil, sosyal alanda, çevre alanında ve demokraside attığı adımlarla dünyaya örnek olan bir ülkeden bahsediyoruz. Fakat birileri bunu istemiyor. Türkiye'nin dünyaya örnek olan modern bir ülke olan vasfını gölgelemek istiyorlar. Bunu uluslararası medyada çok açık bir şekilde görüyoruz. Saatlerce tek yönlü yayınlar yapan uluslararası medya kuruluşlarının bu işi kasıtlı yapmadığını söyleyemeyiz. Ortada ciddi bir kasıt var. Türkiye'nin başarısını gölgeleme, Türkiye'nin örnek olma vasfını gölgeleme çabası var."

    GERÇEĞİN GÜCÜ GALİP GELECEK

    Bakan Yılmaz, sanal ortamda Türkiye aleyhinde yanlış bir imaj oluşturulmaya çalışıldığını aktararak şöyle konuştu: "Fakat gerçekler sanal olarak oluşturulmaya çalışılan bu imajlardan çok daha güçlüdür. Biz gerçeklerin, hakikatin gücüne inanıyoruz. Sanal ortamlarda ne yaparsanız yapın, hangi kurguları pompalarsanız pompalayın gerçek sonuçta galip gelir. Hakikat er veya geç hükmünü icra eder. Biz doğru politikaları izlediğimiz sürece, sağlıklı bir şekilde kalkınmamıza, gelişmemize, demokratikleşmemize devam ettiğimiz sürece başkaları ne yaparsa yapsın bunların etkisi olmayacaktır. Sınırlı, kısa vadeli belki etkileri olabilecektir ama artık Türkiye güçlü bir ülke. Eski Türkiye değil. Manupile edebilecekleri bir ülke değil. Bunu da bu kriz vesilesiyle bu yaşananlar vesilesiyle bir kez daha dosta düşmana göstereceğiz ve görecekler bunu. Türkiye'de güçlü bir hükümet var. Türkiye'de güçlü bir lider var. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan. Başbakanımıza hakaret etmeye çalışanlar hiçbir demokratik standarda uymayan, hiçbir ahlaki standarda uymayan, hiçbir insani standarda uymayan bir şekilde hakaret etmeye, çeşitli şekillerde saldırmaya çalışanlar şunu çok iyi bilmeli. Aslında Başbakan'a saldıran bu milletin iradesine saldırıyor. Gerçek amacı bu milletin iradesini kırmak. Başbakan'a saldıran aslında Türkiye'ye saldırıyor. Türkiye'nin istikrarına saldırıyor. Başbakanımız sadece kendisine oy verenlerin başbakanı değil. 76 milyonun başbakanı. Bunu böyle bilmemiz lazım."

(CİHAN)

Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,083 µs