En Sıcak Konular

O karar aynen iade...

13 Haziran 2013 15:12 tsi
O karar aynen iade... Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye kararına dair açıklama geldi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye hakkında aldığı kararın kabul edilemez olduğunu belirterek, "Türkiye hiçbir şekilde hiçbir ülke ya da ülke grubundan ders alma durumunda değildir" dedi.

Davutoğlu, Avrupa Parlamentosu kararının Türkiye'ye iletildiğinde aynen iade edileceğini söyledi.

Bakan Davutoğlu, AP'nin kararıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'nda basın mensuplarına açıklama yaptı. Davutoğlu, "Türkiye birinci sınıf demokrasidir. Evrensel değerlere hep saygıda bulunmuştur. Fikir gösteri özgürlüğü evrensel değerler arasındadır. Kaos ile demokrasi arasında tercih yapmak zorunda kimse bırakılmamalıdır. AP ekonomik kriz bağlamında ortaya konan gösterilerde benzer karar almadığını görüyoruz. Türkiye söz konusu olduğunda böyle bir tutum sergilemesi kabul edilemez. Samimi kitlelerle ile marjinal gruplar aynı olarak değerlendirilmiştir. Oryantalist bir tavırdır. Karar AP'nin kötü sicil olarak geçecektir. Türkiye devleti temel ilkeleri benimsemiş ve devam edecektir." diye konuştu.

Son derece dengesiz bir şekilde alınmış bir karar olduğunu savunan Davutoğlu,şöyle devam etti: "Türkiye her zaman özgürlükleri savunacaktır. Gezi Parkı'nda olan gençler ve sivil toplum temsilcileriyle marjinal gruplar arasına çizgi koyuyoruz. Türkiye'nin imajını ulaslararası alanda olumsuz etkilemeye yönelik çabalara izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin imajını düşürme çalışmalarına izin vermeyeceğiz. AP'nin aldığı kararı kabul edilemez buluyoruz. Bu karar bize iletildiğinde aynen iade edilecektir. Türkiye halkıyla kimseye üzerinden konuşmaz. Hiçbir ülke Türkiye ile üst dilden konuşamaz. İletildiğinde kendilerine iade edilecektir."

AA



Bu haber 890 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,752 µs