En Sıcak Konular

''Elimizden gelen her şeyi yapmakta kararlıyız''

13 Haziran 2013 09:31 tsi
''Elimizden gelen her şeyi yapmakta kararlıyız'' ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye'de muhalefetin "ülkeyi kurtarmasına yardımcı olmak için ellerinden gelen herşeyi yapmakta kararlı" olduklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Washington'da bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
 
Kerry, burada yaptığı açıklamada, ABD ve İngiltere olarak, İran ve Hizbullah'ın müdahil olması da dahil olmak üzere Suriye'deki durumdan derin kaygı duyduklarını kaydetti.
 
Kerry,  "Şu anda bu konuyla ilgili çeşitli dengeleri konuşmak üzere toplanıyoruz. Şu anda anons edebileceğim bir şey yok ama Esed'in silah tercihleri, insani değer ve standartlara meydan okuyor. Bununla baş etmelerinde muhalefete nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda kararlar almamız gerekecek" diye konuştu.
 
Kerry ayrıca, "Muhalefetin Suriye'yi kurtarmasına yardımcı olmak için ellerinden gelen her şeyi yapmakta kararlı olduklarını" bildirdi.
 
"Suriye'de siyasi çözümün olması gerekir"
 

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague de iki taraf için de sadece askeri zaferin bir çözüm olamayacağını, Suriye'de bir siyasi çözümün olması gerektiğini söyledi.
 
Hague, önceliklerinin Cenevre'deki diplomatik süreci görmeye odaklı kalmaya devam ettiğini dile getirerek, "Eğer diplomatik çabalar başarıya ulaşırsa, hayatları kurtarmak, Esed rejimine baskı yapmak, ciddi biçimde müzakere etmek ve büyüyen terör ve aşırılıkları önlemek için daha fazlasını yapmaya hazır olmalıyız" yorumunda bulundu.

aa


Bu haber 859 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,637 µs