En Sıcak Konular

Sosyal medyadaki provokasyona dikkat çekti!

13 Haziran 2013 08:23 tsi
Sosyal medyadaki provokasyona dikkat çekti!
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gezi Parkı'nda başlayan ve Türkiye’ye yayılan olaylara yönelik sosyal medya üzerinden oynanan oyuna ilişkin ayrıntıları açıkladı.

Sosyal medyada 100 binlerce sahte hesap açılarak olayların sosyal patlamaya dönmesi için bir kısım odakların büyük çaba içerisine girdiğini anlatan Bağış, projenin arkasında kimlerin olduğunun araştırıldığını kaydetti. Bağış, “Güçlenen Türkiye’yi bu tarz provokasyonlarla küçültmeye çalışmak kimsenin haddine değildir” diye konuştu.
 
"BUNU ÇOCUKLAR BİLE GÖRÜYOR"
 
İzmir’in EXPO 2020 adaylık sunumu için Paris’te bulunan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, son gelişmelerle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.
 
Bağış, "Can kaybı ile sonuçlanmış olayları atlatmış bir ülke olarak bu olayın nasıl buraya getirildiğinin üstüne gidilmesi gerektiğine inanıyorum. 100 binlerce sahte twitter hesabı açılmış. Bu sahte hesaplardan Türkiye’nin önde gelen kanaat önderlerine, sanatçılarına, sporcularına, yazarlarına yönelik kampanyalar başlatılmış. Bu kesimlerin toplumla ilgili intibalarını etkilemek üzere aylar süren kampanya neticesinde sanki Türkiye’de çok büyük toplumsal patlamanın eşiğindeymişiz gibi bir hava yaratılmış. Gezi Parkı'ndaki çadırlara ilk müdahalenin ardından bu olay abartılarak bir patlamaya yol açması için bir çaba içerisini girilmiş. Bu çok bariz, bunu çocuklar bile görüyor. Perde arkasında kimler var? Nasıl finanse edilmiş, bununla ilgili araştırmalar devam ediyor. Devletin ilgili birimleri araştırmalarını tamamladığı zaman bu da kamuoyu ile paylaşılır" diye konuştu.
 
"KİMSENİN HADDİNE DEĞİL"
 
Bakan Bağış, sözlerini “Güçlenen Türkiye’yi bu tarz provokasyonlarla küçültmeye çalışmak kimsenin haddine değildir” diyerek bitirdi.

trthaber


Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,893 µs