En Sıcak Konular

Taksim'de gergin anlar

11 Haziran 2013 21:48 tsi
Taksim Meydanı'nda toplanan eylemcilerin taş atmasıyla polis eylemcilere müdahale etti. Yapılan müdahaleyle Taksim Meydanı bir kez daha karıştı.

Eylemcilerin polise taş atıp, Taksim Gezi Parkı'na girmesi üzerine, polis Gezi Parkı'na da müdahale etmek zorunda kaldı. Gezi Parkı'na giren polis ekipleri park etrafındaki bariyerleri kaldırarak taş atan kalabalık grubu dağıttı. Polisin eylemcilere müdahalesi devam ediyor.

Akşam saatlerinde Taksim Meydanı'nda toplanan kalabalık eylemci grubu Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önündeki polislere taş attı. Polis, taş atan eylemcileri uyardı. Polisin tüm uyarılarına rağmen taş atmaya devam eden gruba bir kez daha müdahale edildi. Taş atan eylemciler gaz bombası ve tazyikli su ile dağıtıldı.

Çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesine karşılık, atılan hava fişekleri, molotof kokteyleri nedeniyle rüzgarın da etkisiyle küçük çaplı yangınlar meydana geldi. Taksim Meydanı'nda meydana gelen yangınlar Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) ile söndürüldü. Daha sonra tekrar atılmaya başlanan molotof kokteylleri ve havai fişekler nedeniyle bir polis minibüsü yanmaya başladı.

Müdahalenin ardından polis ekipleri tekrar AKM'ye döndü. Biber gazının etkisinin azalmasının ardında da gruplar tekrar Taksim Meydanı'na gelerek, slogan atmaya başladı. Grup üyelerinin meydanda bulunan baz istasyonu aracını ateşe verdi. Araç bir anda alev topuna dönerken gösterciler kurdukları barikatları da yaktı. Araçta patlamalar oluyor. İtfaiye ekipleri olaylar yüzünden meydana gelerek, araca müdahale edemiyor.



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,825 µs