En Sıcak Konular

SDP'den ilk açıklama: Günah keçisiyiz!

11 Haziran 2013 15:06 tsi
SDP Genel Başkanı Turan, Taksim'de ellerinde SDP bayraklarıyla molotof atanlar konusunda "SDP zaten bu tür olaylardan sonra günah keçisi ilan ediliyor" diyerek kendilerini savundu

Sosyalist Demokrasi Partisi Genel Başkanı Rıdvan Turan Vali Mutlu tarafından açıklanan, bıçak ve silah görüntüsü fotoğraflanmış kişilerin SDP'li olup olmadığını bilmediklerini açıkladı.

Sosyalist Demokrasi Partisi Genel Başkanı Rıdvan Turan, Taksim'de sabahtan bu yana yaşanan çatışmalarla ilgili olak ilk kez konuştu.

Radikal Gazetesi'nden İsmail Saymaz'a konuşan Turan, Vali Mutlu tarafından açıklanan, parti binasında resimleri çekilmiş bıçak ve silah görüntüsü ile Ulaş Bayraktaroğlu olduğu iddia edilen kişinin SDP'li olup olmadığına ilişkin olarak "Fotoğrafları görmedim. Bilmiyorum" dedi. Molotofkokteyli atan göstericilerin, "SDP üyesi olup olmadıklarına ilişkin bilgim yok" diyen Turan, partisinin günah keçisi ilan edildiğini söyledi.

Turan, şunları söyledi: "Ben o resimleri (Partiden çıktığı iddia edilen bıçak ve silah görüntüsü) görmedim ama duyuyorum. Şunu söyleyeyim: Zaten her toplumsal olaydan sonra SDP'ye saldırı düzenlenmesi adet haline dönüştü. Gezi Parkı olaylarında bir günah keçisi aranıyordu. Zira taleplerin haklılığı karşısında buraya müdahale edemediği için mutlaka bir ayrıştırma yaratıp direnişçileri bölüp ondan sonra sosyalistlere yönelik saldırı dalgası başlatılacağı belliydi. Burada SDP günah keçisi ilan edilmiş durumda. Bunun üzerinden, sözümona çevrecilerle diğerlerini, dış mihrakları ayrıştırmaya çalışacaklar. Bu bir komplodur. SDP binası adeta yerle bir olmuş durumda. SDP kurban olarak seçilmiş durumda."

Turan, sayı tam olarak belirlenememekle birlikte, içlerinde çocukların da olduğu 50 civarında üyelerinin gözaltına alındığını kaydetti.

Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,816 µs