En Sıcak Konular

Fransa Sol Parti liderinden Almanlara hakaret

10 Haziran 2013 19:51 tsi
Fransa'nın Avrupa Parlamentosu Milletvekili ve Sol Parti Eşbaşkanı Jean Luc Melenchon, Almanlar için ağır ifadeler kullandı.



Euro Bölgesi'nde yaşanan kriz Avrupa Birliği'nin iki büyük ülkesi Almanya ve Fransa arasında da çatlağa neden oluyor. Daha önce Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in arasında yaşanan gerginlik basına yansımıştı.

Şimdi ise Fransa'nın Avrupa Parlamentosu Milletvekili ve Sol Parti (Parti de Gauche) Eşbaşkanı Jean Luc Melenchon, Alman halkı için ağır ifadeler kullandı.

Dün gece Radio France'da bir programa katılan Fransız politikacı, konu Avrupa'da doğum oranlarına gelince hızını alamadı. Almanya'nın nüfusunun sürekli düştüğünü ve 'Alman modelinin çöktüğünü' öne süren Melenchon, "Biz Fransızlar, çocuk sahibi olmaktan mutluluk duyuyoruz. 15 yıl sonra nüfus olarak Almanlardan daha fazla olacağız." dedi.

Almanya'da doğum oranları her geçen yıl düşerken, nüfus ise yaşlanmaya devam ediyor. Almanya aradaki farkı göç yoluyla kapatmaya çalışıyor. Buna karşın Fransa ise, Avrupa Birliği ülkeleri arasında 'doğum oranları' bakımından başı çekiyor.

"YABANCILAR, ALMANLARDAN KAÇIYOR"

Spiegel Online'da yer alan habere göre, Almanların yaşama sevincini kaybettiğini ima eden Fransız solcu lider, "Yaşama isteği olan Alman olmak istemez. Çocukları yok. Yabancılar da onlardan uzaklaşmak istiyor. Çünkü daha fazla onlarla yaşamak istemiyorlar." şeklindeki ifadelere yer verdi.

Almanya'nın başını çektiği Euro Bölgesi politikalarına en sert karşı çıkanlardan biri olan Jean Luc Melenchon, 2008 yılında Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Sosyalist Partisi'nden ayrılmış ve kendi partisini kurmuştu.

Geçen yıl mayıs ayında yapılan Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise yüzde 11 oy almıştı.

(CİHAN)

Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,863 µs