En Sıcak Konular

Erdoğan’a çağrıda bulunan savcı, eylemcileri de uyardı

10 Haziran 2013 13:46 tsi
Başbakan Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak Topçu Kışlası'nın yapılmasından vazgeçmesi için çağrıda bulunan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, bu sefer eylemcilere uyarıda bulundu.

Savcı Demir, maksadın hasıl olduğunu belirterek, eylemcilerin bundan sonra eylemlerine devam etmesi halinde haklıyken haksız duruma düşeceklerini söyledi.
 
Savcı Mehmet Demir, geçen hafta adalet.org sitesinde yazdığı bir mektupla Gezi Parkı'na kışla yapılması çerçevesinde çıkan eylemlerle ilgili olarak Başbakan Tayyip Erdoğan'a bir çağrıda bulunmuştu. Savcı Demir mektubunda, "Sayın Başbakanın bu ülkeye ve bu millete çok hizmetleri olmuştur. Gezi parkı olayları çığırından çıkmış hatta anonymous dahil dış güçler olaya müdahil olmuşlardır. Göstericiler de bu ülkenin çocukları onlara müdahale eden polisler de bu ülkenin çocuklarıdır. Karşı karşıya gelip birbirlerinin hırpalamaları bizleri üzmektedir." ifadelerini kullanmıştı.

Savcı Mehmet Demir, bu kez de yine adalet.org sitesi üzerinden Gezi Parkı eylemcilerine uyarı mektubu yazarak, dikkatli olmalarını istedi. Silahsız ve saldırısız gösteri yapmanın, protesto ve toplantı yapmanın, yürüyüş düzenlemenin her vatandaşın demokratik hakkı olduğunu hatırlatan Savcı Demir, bütün bunların özellikle silahsız ve saldırısız olması gerektiğine dikkat çekti. Eylemcilere içlerine sızabilecek gruplara karşı uyarıda bulunan Demir, 'Sayın Eylemcilere' isimli mektubunda şunları yazdı: "Tek tek veya toplu olarak fikir açıklamak da en temel insan hakkıdır. Ama özellikle vurgulamak lazım silahsız ve saldırısız olmalıdır. İçinize karışan bazı gruplar hariç işinizi silahsız ve saldırısız yaptınız. Hatta Demokrasi talebinizde şimdiye kadar büyük çoğunluğunuz dikleşmeden dik durdunuz. Ancak sizin demokrasi ve haklar için oluşturduğunuz bu enerjiyi bazıları kaçak olarak kullanarak bu millete elektrik vermeye çalışıyor.(elektrik vermek 12 eylül döneminde bir işkence yöntemiydi)Hatta sizin bu heyecan hareket ve enerjinizi kullanarak özelde bu ülkenin başbakanına genelde ise bu millete diz çöktürmeye çalışan bir kısım bölgesel figürler ve bir kısım küresel güçler ortaya çıktı. Görüldüğü kadarıyla sizlerin demokrasi, insan hakları ve özgürlükler dışında siyasi (hükumeti devirmek yada rejimi değiştirmek gibi)bir talebiniz yok. Öyleyse maksat hasıl olmuştur. Bundan sonra eğer bu eyleme devam ederseniz haklıyken haksız duruma düşersiniz ve yukarıdaki sakıncalara neden olursunuz.Ayrıca bilirsiniz ki gezi parkı ve taksim meydanı eyleme katılsın katılmasın bu milletin müşterek malıdır. Müşterek malı, ortakların bir kısmının sürekli kullanması insan haklarına da demokrasiye de, hukuka da aykırıdır. Buraları ila nihaye işgal etmenizde mümkün değildir. Ayrıca mahkemede zaten gezi parkına ilişkin projenin yürütmesini durdurdu. Şu an hükümetin projeyi devam ettirmesi de hukuken mümkün değildir.

Tarafsız ve bağımsız bir Cumhuriyet savcısı olarak sizden talebim yukarda söylediklerim ve bu güne kadar gelinen noktayı değerlendirerek işgal eylemlerine son vermenizdir. Hatta bu milletin fertleri olarak bir sorumluluk daha yüklemek istiyorum size ülkenizin Başbakanına bölgesel ve küresel güçlerin diz çöktürmesi gayretlerine de sizler karşı çıkın."

cihan


Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,478 µs