En Sıcak Konular

Günay: Milli irade herkese hakettiği dersi verecektir

8 Haziran 2013 18:35 tsi
İzmir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında kundaklanan AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı'na geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, sandığı işaret etti.



Seçimin yakın olduğunu, milli iradenin herkese hakettiği dersi vereceğini söyledi. AK Parti binalarını yakanlara tepki göstererek şunları söyledi: "Siz ancak sakalımızı kesersiniz. Kesilen sakal da gür çıkar. Biz bu zamana kadar kimsenin sesini kısmadık. Toplanıp evlere, işyerlerine, parti binalarına zarar vermenin insanlıkla alâkası yoktur. Devlet aygıtı içinde yer alan bir grup kişinin davranışları ve yanlış uygulamaları genele maledilemez. Uygulamada, müdahalede eksiklik ve yanlışlıklar olabilir ama bu durum yürümenin, eylem yapmanın, yakmanın gerekçesi olamaz. Şu anda ortaya çıkan bu durumdan, Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçlar için eylem yapan ve onlara destek veren insanlar da rahatsız. Herkes aklını başına alsın. İktidar sokakta, meydanlarda protesto edilir ama sokakta, meydanlarda düşmez. İktidar, sandıkta değişir. Halep uzakta, arşın burada. 11 ay sonra seçim var, milli irade herkese hakettiği dersi verecektir."

İlçe binasına saldıranların ve yakanların kendi kollarını kestiğini ifade eden Günay, 10 yıl boyunca kimseyi ayırmadıklarının altını çizdi. Herkese eşit yaklaştıklarını vurgulayarak, "İncinsen de incitme, sözü bazılarının duvarlarında yazabilir ama bizim kalbimizdedir. Ey istismarcılar, insanlar parklar için mücadele ederken siz kim oluyorsunuz da insanların canına kastediyorsunuz? 'Ezelim, geçelim, boğalım, kıralım' ifadeleri bize de yakışmaz. Bunu kimler söylüyorsa yanlış yapıyor. Bu durum bize zarar verir. Madımak'ı kebapçı olmaktan kurtaran bu kardeşinizdir. Kimse bize bundan önce yapılan yanlışların hesabını çıkarmaya kalkmasın. Asla öfke, kızgınlık, hırçınlık yok. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturumuz var." dedi.

AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz da her türlü sıkıntıya rağmen binalarını yeniden yapıp hizmete açacaklarını söyledi. Yılmaz, "Kendi evimiz yanmış gibi yıprandık. Daha güçlü olacağız." şeklinde konuştu. Milletvekili Erdal Kalkan ise, "Bizi meydanlara çekmek istiyorlar. Buna asla gelmeyeceğiz. Gizli servisler, ajanlar bu işe karışmış olabilir ama biz sükuneti sağlayacağız." dedi.

(CİHAN)



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,174 µs