En Sıcak Konular

'TSK'ya sızılmaz, TSK düşman mevzii değil'

7 Haziran 2013 16:41 tsi
Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon, mütalaada TSK'ya sızıldığı iddialarının yer aldığını belirterek, "TSK'ya sızılmaz. Çünkü TSK düşman mevzii değildir." dedi. Gizli tanık ifadeleriyle ihbar mektuplarına gönderme yapan Tolon



İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasınan öğleden sonraki oturumunda Malatya'daki Zirve Yayınevi davasından da tutuklu bulunan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon savunmasını yaptı. Mütalaanın 2 bin 271 sayfadan oluştuğunu, 123 milyon belge biriktiğini, birleştirilen 22 dosya kapsamına karşı 2 saat konuşma süresi verildiğini belirten Tolon, süre kısıtlamasının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 'Adil yargılanma hakkı ilkesininin' ihlali anlamına geldiğini söyledi.

Esas hakkındaki mütalaada bulunan 3 yanlışı düzeltmek istediğini belirten Tolon, "Öncelikle TSK kesinleki bir terör örgütü değildir. İkincisi ise TSK'ye sızılmaz. Çünkü TSK düşman mevzisi değildir. Son yanlışı da söylüyorum ki Ceza Kanunu'nda darbe ortamı hazırlamak diye bir suç yoktur." dedi.

Dava kapsamında dinlenen gizli tanıkları ve ihbar mektuplarına gönderme yapan Tolon, "Kendi ocaklarına sızanlar nadir de olsa olabilir. Böylelerine rastlanabilir. Onlar olsa olsa müfteri ve müptezel tanık olular." şeklinde konuştu.

Mütaalada 'Ahmet Hurşit Tolon'un Ergenekon terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği' şeklinde bir suçlama yer aldığını ifade eden Tolon, "Bu çarpık bakış açısıyla TSK'ya 47 yılını vermiş olan ben, terör örgütü içinde faaliyet göstermekle suçlanıyorum. Yani 'TSK örgütü' denilmektedir. Başka nasıl anlaşılabilir." diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un silahlı terör örgütü üst düzey yöneticisi olduğunun iddia edildği belirten Tolon, "El insaf, alem kör ve sağır, millet de zeka özürlü mü? 15-16 yaşlarında yedi sülalesi araştırılarak askeri okullara alınan insanlar nasıl terör örgütü üyesi olur." ifadesini kullandı.

Mütalaada 71 kez 'Sızma', 30 kez 'TSK'ya sızma' sözünün geçtiğini anlatan Tolon "Bu mütalaa ile milletin zekasıyla alay edilmektedir." dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün mahkemede tanık olarak dinlendiğini belirten Tolon, "Dönemin MİT müsteşarı tarafından kendisine ilk kez 2003 yılında gösterilen Ergenekon isimli belgeyi tutarsızlıkları nedeniyle inandırıcı bulmadığı için herhangi bir işlem yapmadığını söyledi. Ayrıca şahsımın hükümete karşı darbe yapılmasına ya da hükümete muhtıra verilmesine yönelik herhangi bir öneri, teklif ya da değerlendirmede bulunmadığımı açıkça beyan etmiştir." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,766 µs