En Sıcak Konular

'Demokrasi için gelenlere canım kurban'

7 Haziran 2013 15:54 tsi
'Demokrasi için gelenlere canım kurban' "Bizim karşı oludğumuz şiddettir, vandallıktır. Kendi özgürlüğü adına, başkanın özgürlüğünü kısıtlayanlardır. Demokrasi adına karşıma çıkanlara canım kurban."

Swiss Otel'de 'Avrupa Birliği Bakanlığı Küresel Sorunlar Karşısında Türkiye ve Avrupa Birliği İçin Ortak Gelecek' konulu konferansta konuşan Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı protestolarına değindi.

İşte Başbakan'ın konuşmalarından satır başları:

- Neden Türkiye bunca avantajına ragmen hala AB tarafından haksız engellemelerle karşılaşıyor. Avrupa Birliği Türkiye'ye verdiğin sözleri unutturmaya çalışmaktan vazgeçmelidir. Üyelik sürecimizi yokuşa süren Avrupa Birliği bir samimiyet testindedir. Sadece ideolojik sebeplerle 16 falsın müzakereleri başlatılmıyor.

- Türk vatandaşlarına karşı uygulanan vize rejimi bizden daha fazla Avrupa'ya zarar veriyor. Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin önüne koyduğu blokaj, kendi refahının önüne koyduğu bir blokajdır. Avrupa Birliği ahde vefa esasına dayalıdır. Nerede ahve vefa? Bize almalarının gerekçelerini de anlatmıyorlar.

- Şu anda bize görüşmeler yaptıkalrını söylüyorlar. Temenni ederim ki Türkiye bu vize uygulamasından kurtulur. Bu kaybettirmez AB ülkesi üyelere, kazandırır. Almanya'da 3,5 milyon insanımız var, Fransa'da 600 bin insanımız var. Biz zaten fiilen girmişiz. Bu trajikomik durumun bitmesini istiyoruz. Bugün Türkiye'nin AB'ye olan ihtiyacından fazla, AB'nin Türkiye'ye olan ihtiyacından bahsetmek lazım.

-  Son günlerde Taksim bahanesiyle yaşanan olaylar kimseyi yanlış düşünceye sürüklemesin. Çünkü burada büyük dezenformasyon var. Bizim demokratik talepler konusunda çekincemiz yoktur. Muhatabınızı bileceksiniz. Hükümet olduğumuzdan beri kapsamlı görüşmelerde bulunduk, istişareler yaptık. Milletin parlamentolardaki temsilcileri ne yapar diye sormaz mısınız? Bakınız, Taksim Gezi Parkı'yla alakalı animasyonları 2011 seeçimleri öncesinde yaptım. Kimsenin sesi çıkmadı. Çevre hassasiyeti olanlara ben sesleniyorum. Eğer çevrecilikle ortaklık yapacaksanız ben buradayım. Ben belediye başkanlığı yapmış biriyim. Çevreciğin ne olduğunu bilirim. E-5'in ağaçlandırmasını ben yaptım. Çünkü İstanbul'un çöl olması bize yakışmazdı. Niye bunları konuşmuyorlar. Ve kusura bakmasınlar, Gezi Parkı'nda daha önce Şelton vardı. O zaman onu niye engellemediler.

- Artık isim veriyorum. Koç Üniversitesi, bunlar orman alana yapıldı. Onlarla savaş verdim ben. On binlerce 10-15 yaş üstü ağaçlar Zekeriyaköy'de söküldü. Dönemin Cumhurbaşkanı şunu söyledi: Bunun açılmasına mani olanlar nerede? Cezaevindeydim. Şu anda, Koç grubu aslında oranın yıkılma durumu da var. Biz hayır dedik. Devletin kiracısı olarak kalsın dedik. Aynı şey Sabancı Üniversitesi için de geçerlidir. Bu ülkede belli bir kaymak takım, istediği gibi konuşlanmaya alılşmıştır.

- Çevreci olmak kamu mallarına zarar vermek değildir. Ağaçları, saksıları herşeyi yakmak değildir. İnsanları öldürmek değildir. Bize ders vermek isteyenler Amerika'daki Wall Street olayını nereye koyacaklar? Buna benzer ülkeler, birçok Avrupa ülkesinde yaşanıyor. Bunlar bir de AB üyesi ülkeler. Peki bunlara karşı tepki ne oldu?

-  Bizim karşı oludğumuz şiddettir, vandallıktır. Kendi özgürlüğü adına, başkanın özgürlüğünü kısıtlayanlardır. Demokrasi adına karşıma çıkanlara canım kurban.

- AKM, depreme dayanıklı olmayan kültür merkezimizi var. Yıllardır bunu dedik. Kullanışlı olmadığını buradaki sanatçılar da biliyor. Biz buraya, dev bir opera binası yapalım. Bunla biz bir ilkin adımını atıyoruz. Çünkü opera binamız yok. Sadece bu iş için böyle bir eseri yapalım. Hemen işte o vandalizmin mensupları çıkıyorlar, yıktırmayız. Kusura bakmayın da, böyle bir şeyin kararını verdiysek, seçim öncesi verdiysek, halkımız bunun onayını vermiştir. Daha güzel bir Taksim istiyoruz. Mesela tüm trafiği yerin altına alıyoruz. Tüm insanımız ailesiyle gezsin istiyoruz. Meydanı da, peyzaj mimarisiyle düzenleyelim. Ve şu anda Gezi Parkı'ndan daha güzel bir ağaçlandırma yapalım. Bir ara taktılar, AVM. Böyle birşey yok. Buranın bir şehir müzesi olabileceği de var. İstanbul'da bir gezi müzemiz de yok.



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,285 µs