En Sıcak Konular

Naapacan.. Çekeceen!

7 Haziran 2013 09:59 tsi
Naapacan.. Çekeceen! Obama'nın iki kadını, Gezi Parkı'na destek kuvveti...

iyibilgi Ankara

ABD Başkanı Obama'nın ikinci dönem Beyaz Saray'ı daha "kendine göre" bir takımdan oluşuyor. Daha doğrusu bu süreç tamamlandı ve Türkiye Gezi Parkı eylemlerine yuvarlanırken, Baş Ulusal Güvenlik Danışmanı Tom Donilon istifa ederek yerine ABD'nin BM Büyükelçisi Susan Rice (48) getirildi. Rice'tan boşalan koltuğa ise Pulitzer ödüllü Harvard öğretim üyesi Samantha Power (43) getirildi.

Böylece Obama kendine has ekibini bu iki dış politika uzmanı kadınla tamamladı ve ikinci dönem dış politikaları için tam hale geldi!

Rice ve Power'ın, Gezi Parkı eylemleri ile aynı satırlarda anmanın sebebi sadece dışarıya olan ilgisizliğimize vurgu yapmak değil. Her iki kadın da bu konularda, yani "insan hakları" ve bağlantılı meseleler konusunda yüksek hassasiyetleri ve görev bilincine sahipler.

Üstelik bu kadınlar Başkan tarafından ayrıca seviliyor, destekleniyor hatta kayırılıyorlar ki, sadece Türkiye gibi Gezi Parkı türünden eylemlerle uğraşan demokratik ülkeler değil, daha alt klasmandaki ve hatta ABD Dışişleri Bakanlığı ile Beyaz Saray'daki dengeleri zorlayacaklar gibi.

Başka ülkelerin işlerine karışmayı seviyorlar ve o işlerin başında da belirttiğimiz gibi insan hakları ve tüm bağlı konuları geliyor. Onlara göre ABD dış politikasının lider sürükleyicisi bu konular olmalı!

Bu yüzden eğer Gezi Parkı ve benzer olaylar Türkiye'de devam edecek olursa bizzat bu isimlerin Türkiye'ye aleni ve ağır biçimde baskı uygulayacağını söylemek kehanet sayılmaz. Ancak daha kötüsü, 2015 yılında Ankara'nın önüne güçlü biçimde sürülmesi beklenen sözde Ermeni soykırımı dosyası bu yeni odaklardan güç alabilecek.

ABD dış politikası ve demokrasinin cafcaflı hediye paketi sayılabilecek insan hakları ve bağlantılı konular, birçok ülke tarafından Washington'un gerçek baskı silahı olarak değerlendiriliyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 3,077 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,334 µs