En Sıcak Konular

'Suriye'ye S-300'leri henüz vermedik'

4 Haziran 2013 14:37 tsi
'Suriye'ye S-300'leri henüz vermedik' Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa Birliği'nin Suriye'ye yönelik silah ambargosunu ay sonunda kaldırma karar almasının kendileri açısından bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

Suriye ile Rusya arasında kriz öncesi imzalanan silah satış anlaşmalarına değinen Putin, S-300 füze savunma sistemlerinin bugüne kadar Suriye'ye verilmediğini kaydetti.

Uluslar arası basın, Beşşar Esed'in Rusya'dan ilk parti S-300 füze savunma sistemlerini aldığı açıklamalarına yer vermişti.

Suriye'ye dış askeri müdahale yolunu zorlaştıracak sevkiyatla ilgili iddiaları yalanlayan Rusya lideri, "Suriye ile anlaşma birkaç yıl önce yapıldı. Bugüne kadar da yerine getirilmedi." bilgisini verdi.

Suriye krizine doğrudan askeri müdahalenin herhangi bir sonuç getirmeyeceğini savunan Putin, "Askeri güçle bölgeye müdahalenin başarısızlığa mahkum olduğunu ve çok büyük insani kayıplara yol açacağını hatırlatmak isteriz." dedi.

Rusya-AB zirvesi sonrası düzenlenen basın toplantısında, AB Dışişleri Bakanlarının Suriye muhalefetine yönelik silah ambargosunu kaldırma kararını değerlendiren Putin, "Bu kararın bizim açımızdan hayal kırıklığı olduğunu gizlemeyeceğim." ifadelerini kullandı.

Putin basın toplantısında Suriye krizinin çözümüne yönelik Cenevre'de planlanan ikinci konferans başta olmak üzere uluslar arası konularda Avrupa Birliği ile daha yakın işbirliği içinde olacaklarını kaydetti.

Sokak olaylarına dönüşen sorunun çözümü ile ilgili değerlendirmede bulunan Putin, "Biz Türkiye yönetiminin muhalefetle diyalog içerisinde sokak gösterilerine dönüşen ve hiç de kolay olmayan sorunu çözeceğini ümit ediyoruz. Bu diyalogun sonucu olarak bu protestolar meşru formata girecek. İnsanların birbirlerini dinleyebilecekleri bir platforma çekilmeli." çağrısı yaptı.

Putin, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin son dönemde başarılı ve yüksek seviyede olduğunu hatırlattı.

(CİHAN)



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,515 µs