En Sıcak Konular

Gezi Parkı'nda geceyi uyuyarak geçirdiler

4 Haziran 2013 13:02 tsi
Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve Türkiye'ye yayılan eylemde, katılımcılar dün geceyi de Gezi Parkı'nda uyuyarak geçirdi.

Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve Türkiye'ye yayılan eylemde, katılımcılar dün geceyi de Gezi Parkı'nda uyuyarak geçirdi.
 
Parkta, destekçiler tarafından getirilen simit, peynir, börek, süt, bisküvi, sirke, gibi gıda maddeleri ile peçete, ıslak mendil, çöp torbası gibi malzeme ve ilaçların bulunduğu "ücretsiz marketler" oluşturuldu. Buralarda ihtiyaç listeleri de asıldı. Gezi Parkı'nda sabahlayan eylemciler, güne parkın bazı bölgelerinde destekçilerin getirdiği malzemerle oluşturulan "ücretsiz marketlerden" kahvaltıyla ve çöp toplamakla başladı.
 
Parkın çeşitli yerlerinde katılımcıların bazıları çadırlarda kalırken, bazıları getirdikleri yataklarda, bazıları ise sadece üzerlerine örttükleri battaniyelerle uyudu. Katılımcılar birbirlerine ve kendilerine desteğe gelenlere ikramda bulunuyor.  Çoğunluğu gençlerden oluşan gruplar, plastik eldivenlerini takıp, birlikte park ve çevresindeki çöpleri topluyor. Parkta bankların, ağaçların yanında çöp torbaları yer alırken, muhtelif yerlerde biber gazına karşı kullanılan sirke, süt şişeleri ile su stokları ve ağaçların diplerinde kedi, köpek mamaları bulunuyor. Ağaçların üzerine Reyhanlı ve Uludere'de yaşamını yitirenlerin adlarının yazıldığı kağıtlar asıldı.
 
Park ve çevresinde çeşitli kişilerce yağma yapıldığını belirterek, bunun kendilerine mal edilmemesini isteyen eylemciler, buna tepki gösterdiklerini ve izin vermediklerini söyledi.
 
Bu arada, Taksim Meydanı'na araç giriş çıkışı ara sokaklardan sağlanıyor. Katılımcılar tarafından önceki günlerde ana arterlerde yapılan barikatlar duruyor.
 
Bu arada Beşiktaş ile Dolmabahçe arasındaki, eylemciler tarafından bir bölümü sökülen kaldırım taşları, Büyükşehir Belediyesi'nin kamyonlarına yüklenerek götürülüyor. Dolmabahçe'deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nin içi ve dışı dabelediye görevlileri tarafından temizleniyor.
 
Beşiktaş ile Dolmabahçe arasında eylemci grup bulunmuyor.
 
Dağdelen'den dayanışma ziyareti
 

Almanya Federal Parlamento Milletvekili ve Türk-Alman Parlamenterler Grubu Başkan Yardımcısı Sevim Dağdelen, Taksim Gezi Parkı'na dayanışma ziyaretinde bulundu.
 
Dağdelen gazetecilere yaptığı açıklamada, yarın Alman Parlamentosu'nda Türkiye'de yaşanan olayların gündem maddesi olarak tartışılacağını bildirerek, "Amacımız, Türkiye'de olan biteni Almanya'da duyurmak" dedi.
 
Dağdelen, son günlerde yaşanan olayların Almanya'da kaygıyla izlendiğini ve çeşitli kentlerde dayanışma yürüyüşleri düzenlendiği ifade etti.
 
Türkiye'nin AB müzakerelerini sürdürdüğünü hatırlatan Dağdelen, "Antidemokratik uygulamaları eleştiriyoruz ve bunlar son bulana kadar Türkiye'nin AB ile olan müzekerelerinin durdurulması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

aa


Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,536 µs