En Sıcak Konular

Kütahya'da 'Gezi Parkı' eylemi: 36 gözaltı

1 Haziran 2013 09:45 tsi
ütahya'da, İstanbul Taksim Gezi Parkı'nın yıkılmasına karşı düzenlenen protestolara destek vermek amacıyla düzenlenen eylemlerde 36 kişi gözaltına alındı.



 Taksim Gezi Parkı protestolarına destek için Zafer Meydanı'nda düzenlenen gösteri sonrası Kütahya sokakları hareketlendi. Gösteriden ayrılan bir grup Menderes Caddesi üzerinde bulundan AK Parti Kütahya İl Başkanlığı'na yürümek istedi. Polisin Menderes Caddesi üzerinde durdurduğu grup, polise taş ve şişelerle saldırdı. Polis, gruba biber gazı ile müdahale etti.

    Cumhuriyet Caddesi'nde başlayan olaylar sebebiyle ara sokaklara dağılan gruplar tekrar Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde bir araya geldi.

    7 SAAT SONRA MÜDAHALE

    Akşam saatlerinde başlayan eylemler 7 saat sürdü. Kütahya İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık'ın uyarılarının ardından AK Parti İl binasına gitmek isteyen gruba polis cop ve biber gazı ile müdahale etti. Müdahaleyi gören eylemciler Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ait minibüslere taşla saldırdı.

    Polisin dağıttığı göstericiler, sokak aralarından gruplar halinde bir kez daha Atatürk Bulvarı ve Mithat Paşa Caddesi üzerinde tekrar toplandı. Polis, gruba müdahale etti. Çevik Kuvvet polisinin önlem aldığı AK Parti binasına grubun ulaşılmasına izin verilmedi. Polise taş ve şişe fırlatan göstericilerden 36'sı sabaha karşı gözaltına alındı. Zanlıların ifadelerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

    BULVAR SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

    Öte yandan, olaylar sonrası bulvar adeta savaş alanına döndü. Yol üzerindeki kaldırım taşları, içki şişeleri, sökülen banklar ve devrilen çöp tenekeleri dikkat çekti. Cadde üzerinde temizlik çalışması yapılmaya başlandı.

(CİHAN)

Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,575 µs