En Sıcak Konular

İran'a ''terörist devlet'' suçlaması

30 Mayıs 2013 11:00 tsi
İran'a ''terörist devlet'' suçlaması
Arjantinli savcı: İran, Latin Amerika ülkelerinde terör saldırıları planlıyor.

Arjantinli savcı Alberto Nisman, Tahran yönetiminin bazı Latin Amerika ülkelerinde terör saldırıları planladığını iddia etti.
 
Arjantinli savcı Nisman, 1994'te başkent Buenos Aires'teki bir Yahudi merkezine düzenlenen ve 85 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıyı soruşturuyor. İran ise saldırıyla ilgisi olduğu iddialarını reddediyor.
 
Ancak savcı Nisman, mahkemeye sunduğu iddianamede saldırının arkasında İran'ın parmağı olduğu suçlamalarını yineledi. Nisman, İran'ın bölge genelinde art niyetli projeleri olduğunu savundu.
 
Arjantinli savcı düzenlediği basın toplantısında, "İran'ı yasal olarak, bazı Güney Amerika ülkelerine sızıp, Arjantin'dekine benzer terör saldırılarına teşvik ve destek olmak için istihbarat merkezleri, daha net bir ifadeyle casusluk üsleri kurmakla suçluyorum" dedi.
 
Savcı Nisman, İran'ın hedef aldığı ülkeler arasında Brezilya, Paraguay, Uruguay, Şili, Kolombiya, Guyana, Trinidad Tobago ve Surinam'ın bulunduğunu iddia etti.
 
Nisman ayrıca, 1994'te Yahudi Merkezi'ne düzenlenen saldırının arkasındaki ismin İran'ın Buenos Aires Büyükelçiliği'ndeki eski Kültür Ataşesi Muhsin Rabbani olduğunu öne sürdü.
 
Arjantin Parlamentosu, Şubat ayında 1994'teki bombalı saldırıyı soruşturmak amacıyla Uluslararası Hakikat Komisyonu kurulması konusunda İran ile varılan uzlaşmayı onaylamıştı.
 
Arjantin hükümeti bu şekilde soruşturmanın yeniden canlanacağını vurgulamış, muhalefet ve bazı Yahudi grupları ise anlaşmaya tepki göstermişti.
 
Arjantin, bombalı saldırıyla ilgili olarak bazı İran vatandaşları ve bir Lübnan vatandaşı hakkında tutuklama emri çıkartmıştı.

ttrhaber

Bu haber 870 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,674 µs