En Sıcak Konular

Bahçeli, Davutoğlu'nun istifasını istedi

28 Mayıs 2013 13:47 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Reyhanlı olaylarına değindi ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu istifaya çağırdı.

Hükümeti eleştiren Bahçeli, Reyhanlı'daki patlamanın sorumlularının açıklanmasını, Davutoğlu'nun istifa etmesini istedi.

"AKP'li dışişleri bakanı, heralde Irak'ta, Afganistan'da binlerce insanın kanını döken bir güçle yan yana durmayı nasıl kabul etmiştir? '0 sorun' mucidinin ve kıdemli dış politika dahisinin, Türkiye'nin başına daha fazla bela açmadan en kısa zamanda görevinden azledilmesi en büyük temennimizdir. Ortadadır ki, Suriye meselesi Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden bir kıvama gelmiştir." şeklinde konuşan Bahçeli "Cellatların nerede pusu kurduğu, bombalarını nerelere yerleştirdikleri ve ne zaman pimi çekecekleri belirsiz ve bilinmezdir. Katiller Türkiye'ye üşüşmüş, kiralık cinayet failleri vatandaşlarımızı hedefe koymuştur. Reyhanlı'da 52 kardeşimizin şehadetine neden olan alçak saldırı bunlardan yalnızca birisi olmakla birlikte ne ilk ne de son kıyım olacaktır. Çünkü Başbakan Erdoğan ve hükümeti Türkiye'yi ölüm tüneline sokmuş, kıyma makinesine atmıştır. Her fırsatta söylediğimiz gibi, sınırlarımızda son dönemde cereyan eden gelişmeler, hükümetin Türkiye'nin hudut güvenliğini tehlikeye attığını acı bir şekilde göstermiştir. Bilinmelidir ki, bir ülkenin sınırları, o ülkenin namusudur. Sınır emniyetini sağlamak, bir ülkenin bağımsızlığının, mevcudiyetinin ve egemenliğinin al?metifarikaları arasındadır. Bugün Türkiye'de sınır güvenliği namına hiçbir şey kalmadığını her sağduyulu insanımız kabul ve tasdik edecektir. Gerçekten de sınırlarımız adeta delik deşik edilmiştir." dedi.

"YAKALANDIĞI İDDİA EDİLEN ŞÜPHELİLERE DEĞİL, BÜYÜK RESME ODAKLANMALIDIR"

Bahçeli, "Başbakan, sana sesleniyorum, Reyhanlı'da 52 canımızı alan katillerle ve azmettiricilerle ilgili elinde ne belge, ne bilgi ve ne bulgu varsa açıkla da milletimiz tüm gerçekleri öğrensin. Başbakan bunları saklamamalı, gizlememeli ve sumen altı yapmamalıdır. Böylesi önemli bir belge ya da belgelere gerçekten de sahipse ortaya koymalı ve milletimizin bilgisine sunmalıdır. Meseleyi kuru laf kalabalığına ve karambola getirmemeli, ağırdan almamalıdır. Şeffaf ve açık olmalı, kuşkuları gidermeli, endişeleri yok etmeli, korku bulutlarını dağıtmalıdır. Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık makamında konu mankeni olarak oturmuyorsa 52 şehidimizin kanlılarından ve arkasındaki güçlerden bunun hesabını sormalıdır. Yakalandığı iddia edilen şüphelilere değil, büyük resme odaklanmalıdır" diye konuştu.

"...SİYASETİNE ALET EDECEK KADAR SORUMSUZ VE İNSAFSIZDIR"

"Reyhanlı ziyaretini önce 30 Mayıs diye ilan eden, arkasından da bizim mitingimize manidar şekilde denk getiren Başbakan acıları paylaşmaktan ziyade bunlardan nemalanacak ve siyasetine alet edecek kadar sorumsuz ve insafsızdır." ifadelerini kullanan Bahçeli şöyle konuştu: "Reyhanlı'nın canı yanmışken, koştura koştura ABD'ye giden, vahşeti engelleyemeyen ve politikalarıyla da buna çanak tutan Başbakan'ın Reyhanlılı kardeşlerimin yüzüne utanç duymadan, ciğeri yanmadan nasıl bakabildiği de gerçekten merakımızı celbeden bir konu olarak karşımızdadır"

"PKK-PYD TERÖR ÖRGÜTLERİ, SURİYE'NİN KUZEYİNDE FIRSAT KOLLAMAKTA"

"Suriye meselesi Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden bir kıvam ve cesamete bürünmüştür" diyen Bahçeli, şunları söyledi; "Terör grupları, Şam yönetimi ve kontrolsüz unsurlar sınırlarımızda başı boş şekilde provokasyon zemini aramakta ve açmaktadır. PKK-PYD terör örgütleri, Suriye'nin kuzeyinde özerk bölge oluşturmak için her fırsatı kullanmakta ve kollamaktadır. Başbakan Esad'la kavgaya tutuşurken, muhaliflerin ve PYD militanlarının tezg?hlarını görmezden gelmekte veya fark edememektedir. Öyle bir noktaya gelinmiştir ki, muhalif unsurlar en az Esad rejimi kadar milletimizi tehdit etmekte, Türkiye'nin bünyesine zarar vermektedir. Suriye konusunda Türkiye'nin kazanma, hedeflerini gerçekleştirme ihtimali gün geçtikçe azalmaktadır. Defalarca Suriye'deki olayları 'tribünden izlemeyiz' diyen Başbakan, aslında Türkiye'yi çoktan stadyum dışına çıkardığını görememiş ve de idrak edememiştir. Bir defa Ortadoğu; ABD-AB-Rusya ve Çin arasında stratejik bir mücadele, rekabet ve oyun sahasıdır. Uzunca bir süredir Asya-Pasifik alanı ve Ortadoğu küresel politikaların ana ekseni ve damarı haline gelmiş durumdadır. Buraların nüfus ve etki alanına alınması amacıyla, çok vahşi ve hiçbir kural tanımayan bir kapışma ve restleşme çoktandır alttan alta hız kazanmaktadır" dedi.

"TAVRIMIZ ASLA AKP'YE VERİLMİŞ BİR DESTEK DEĞİLDİR"

Alkol kullanımının sınırlandırılmasını ile ilgili kanun değişikliğine de değinen Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak alkol satışını ve kullanımını daraltacak bu düzenlemeye doğal olarak olumlu yaklaştık. Bilinmelidir ki, bizim bu tavrımız asla AKP'ye verilmiş bir destek değildir. Buradaki maksadımız Türk gençliğinin kötü alışkanlıklardan korunması için atılmış ve Parti Program ve ilkelerimizle uyumlu bir adımdır. Nitekim 2011 Seçim Beyannamemizin 143'ncü, Parti Programımızın 102'nci sayfasında; sigara, alkol ve her türlü uyuşturucu madde kullanımına, kumar ve benzeri alışkanlıklara, fuhuş, anarşi ve teröre karşı gençlerimizi koruyacağımız ve bilinçlendireceğimiz yer bulmuştur. Bu itibarla kişisel özgürlük alanlarına saygı duymakla birlikte, gelecek nesillerimizin ruh, beden ve zihin sağlığını güçlendirmeyi siyaset kurumunun asli vazifelerinden birisi olarak kabul etmekteyiz. Bizim sorumluluğumuz büyük Türk milletine ve gelecek kuşaklaradır" dedi.

Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,818 µs