En Sıcak Konular

BDP barajı aşmış

28 Mayıs 2013 13:43 tsi
BDP barajı aşmış BDP Eşbaşkanı Demirtaş'ın açıklamalarına göre partinin baraj sorunu kalmadı. İddiaya göre partinin şu anki oy oranı yüzde 11.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreci ile birlikte BDP'nin oylarında artış sağlandığını belirterek yüzde 10'luk seçim barajını aştıklarını iddia etti. Demirtaş, "BDP'nin artık baraj sorunu kalmadı. Yüzde 10 ile yüzde 11'lik arasında bir dilimdeyiz. Özellikle Alevilerden partimize büyük bir destek gelmeye başladı" dedi.

Milliyet'in haberine göre Demirtaş, barajın düşürülmemesi halinde bile seçimlere parti ismi ile gireceklerini açıkladı. CHP'nin Mustafa Sarıgül'ü aday göstermesine sıcak yaklaşan BDP, metropol belediyeleri için seçim ittifakına sıcak bakıyor. Baraj sorunu nedeniyle bugüne kadar bağımsız adaylarla seçime giren BDP, gelecek seçimler için sıkı bir kamuoyu yoklaması yaptırıyor. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecini yaptırdıkları kamuoyu yoklamaları ile takip ettiklerini, son olarak merkezi Diyarbakır'da bulunan Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'ne (SEMAR) seçim anketi yaptırdıklarını söyledi. Çıkan sonucun kendilerini memnun ettiğini ifade eden Demirtaş, BDP'nin oy oranının yüzde 10'u geçtiğini ifade etti. Oyların bir bölümünün CHP'den geldiğini vurgulayan Demirtaş, şöyle konuştu: "Araştırmadan çıkan sonuçlara göre BDP'nin artık baraj sorunu kalmadı. Barajı aştık diye seçim barajının düşürülmesi talebimizden de vazgeçmedik."

Bu haber 1,054 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,058 µs