En Sıcak Konular

Çin, Ortadoğu'da savaş istemiyor

26 Mayıs 2013 22:42 tsi
Çin, Ortadoğu'da savaş istemiyor Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Li Keqiang, ‘’Suriye’deki durum çok karmaşık ve ciddi’’ dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Li Keqiang, Suriye’deki durumun karmaşık ve ciddi olduğunu söyledi.

Li, Almanya ziyareti kapsamında Başbakan Angela Merkel ile başkent Berlin'de bir araya geldi.

Merkel tarafından başbakanlıkta askeri törenle karşılanan  Li, mevkidaşı ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısına katıldı.

Li, Suriye ile ilgili bir soru üzerine, Çin’in Suriye’de siyasi çözümden yana olduğunu belirterek,  Suriye hükümetine ve Suriye muhalefetine, çatışmayı diyalog yoluyla çözmeleri çağrısında bulundu.

‘’Suriye’deki durumun çok karmaşık ve ciddi olduğunu gözlemliyoruz’’ diyen Li, bu ülkedeki durumun endişe verici olduğunu kaydetti.

Uluslararası toplumun sorunun çözümü için aktif ve yapıcı bir rol alması gerektiğini vurgulayan Li, Çin’in Suriye’de tüm tarafların kabul edeceği olası siyasi çözümlere  açık olduğunu belirtti.

Ortadoğu’da savaş istemediklerini ifade eden Li, şu sıralarda bir uluslararası Suriye konferansının hazırlandığını hatırlattı.

Almanya ve Avrupa ile ticari ilişkilere de değinen Li, Çin’in iyi ilişkiler içinde olmayı ve kapsamlı işbirliğinden yana olduğunu ifade etti.

Avrupa’nın mali sorunları çözmesini ümit ettiğini ve istikralı avro para biriminin önemli olduğunu vurgulayan Li, bunun sadece Avrupa için değil, Çin ve tüm dünyadaki ekonomik gelişme için de iyi olacağını söyledi.

Avrupa Komisyonu'nun  güneş panelleri ile ilgili Çin mallarına  getirmeyi planladığı ek vergiler konusunda da Li, bunun sadece ülkesindeki sanayiciler ve tüketicileri değil, AB’yi de etkileyeceği uyarısında bulundu.

Almanya Başbakanı Merkel d, Çin ile AB arasındaki güneş panelleriyle ilgili anlaşmazlığın hızlı bir şekilde çözülmesinden yana olduğunu bildirdi.

Bu konuda AB ile Çin arasında kapsamlı görüşmelerin yapılması için Almanya’nın çaba sarf edeceğini dile getiren Merkel, Almanya’nın görüşmelerde ilerleme sağlanması için elinden geleni yapacağını Çin ile ekonomik, siyasi ve kültürel alanda ilişkileri derinleştirmek istediklerini dile getirdi. .

Basın toplantısı öncesinde iki ülke ve iki ülkenin şirketleri arasında bazı anlaşmalar imzalandı.

Li,  yarın Almanya'daki tamaslarını sürdürecek.

Bu haber 795 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,679 µs