En Sıcak Konular

Arap Birliği, Hizbullah'ı uyardı

26 Mayıs 2013 21:54 tsi
Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi, Hizbullah'a "Suriye'nin iç işlerine karışmaması" yönünde uyarıda bulundu.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Kusayr'da Esad güçleri yanında muhaliflere karşı  savaşan Hizbullah'a, Suriye'nin iç işlerine karışmaması çağrısında bulundu.

Arabi yaptığı yazılı açıklamada, Beyrut'un güneyine yapılan ve 4 kişinin yaralanmasına neden olan roket saldırısına atıfta bulunarak, "Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın Suriye'deki savaşa müdahil olduklarını açıkça ilan etmesini kınıyorum ve onu Suriye'nin iç işlerine karışmamaya çağırıyorum. Lübnan'ın ve ulusal direnişin korunması ancak ülkedeki ulusal gruplar arasında uzlaşının sağlanmasıyla mümkündür. Biz Lübnan'da yaşanan bu patlama olaylarından büyük endişe duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Öte yandan, hükümeti kurmakla görevli Temmam Selam da yaptığı yazılı açıklamada, saldırıları kınayarak, "Bu saldırılar hepimizi bilinçli olmaya ve içeride çıkabilecek fitneden korunmak için ulusal dokuyu sağlamlaştırmaya sevk etmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Savunma Bakanı Fayiz Gusn ise Şiyah bölgesine yapılan saldırının amacının Lübnan'ı fitne ve kargaşanın içine çekmek belirtti.

Gusn basına yaptığı açıklamada, "Saldırıyla ilgili rivayetler ne kadar çok ve çeşitli olursa olsun, kesin olan bir şey var ki o da saldırının amacının Lübnan'da fitne çıkarmak olduğudur ve biz bunun olmasını asla istemiyoruz" görüşüne yer verdi.

 Lübnan’da Şii nüfusun yoğunlukta olduğu Şiyah bölgesine bugün, 107 mm çapında iki Grad tipi roket atılmış, roketlerin biri araç galerisine diğeri ise bir eve isabet etmiş, olayda  4 Suriyeli işçi yaralanmıştı.

Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,051 µs