En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan Reyhanlı'da

25 Mayıs 2013 14:41 tsi
Başbakan Erdoğan Reyhanlı'da "Aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyin. Bunları korkusu, bizim birliğimiz, dirliğimiz, kaynaşmamızdır."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan uçak Hatay Havaalanı'na indi. Erdoğan buradan da Reyhanlı'ya geçti. Burada halkı seslendi. Konuşmasına ölenlere rahmet dileyerek başladı. Birlik ve beraberlik çağırısında bulundu. Patlamanın ardından bölgeye hemen neden gelmediğini de açıkladı.

Reyhanlı'da halka hitap eden Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

- Bu dünya Habil ve Kabil'den beri zulümlere tanık olmuştur.

- Biz Suriye'ye her an elimizi atmış, onları güçlendirmek için elimizden gelen gayreti göstermiştik.

- Bu millet, tarihi itibariyle dünyada mazlumlara hep ensar olmuştur. mazlumlar karşısında ensarlık görevini yapmıştır. Muhacirine ensar olmuştur. Asırlar öncesine gittiğimizde yeri geldiğinde muhacir olmuşuz, yeri geldiğinde ensar olmuşuz.

- Suriye'den Esed'in zulmünden kaçan Suriyeli kardeşlerimiz buraya keyifleri için gelmediler, ölüm endişesilyle geldiler.

- Orada, Esed'le hatıra fotoğrafları çektirenler, buradaki kardeşlerimin yanında fitne tohumu atmaya geliyorlar.

- Siz onlara kucak açtınız. Onları kovmak isteyenlere itibar etmeyin. Onlar bize güvendikleri için buradalar. Suriye'deki kan durduğu gün, evlerine dönecekler. Şimdi orada kan var, kin var, zulüm var.

- Bugünler gelip geçer. Türkiye güçlü bir ülkedir. Ve geçeçek. İnşallah en kısa zamanda Suriye'deki muhalifi güçler bu diktatörü indirecekler. Bu yakındır. Hani O daraldığı zaman diyordu ya, 'Allah'ım ne zaman?'. Sonra cevap geliyordu 'Yakındır.' Buradan sesleniyorum: Yakındır. Allah'ın izniyle hep birlikte aşacağız.

- Dükkanlarını kaybeden kardeşlerime yardımlar ediyoruz. İşini kaybeden kardeşlerimiz İŞKUR'dan da destek alacaklardır.

- Ayrıca süreç içerisinde adımlarımızı daha güçlendireceğiz. İnşallah ilçemizi çok daha güçlü günlere taşıyacağız. Şimdi Hatay, 10 ay sonra Büyükşehir oluyor. Bunun kararını biz verdik. Ve şimdi bu ilçeler, kenarda köşede kalmış ilçeler olmayacaklar. Aksine, Büyükşehir'in ilçeleri olacak. Reyhanlı da bunun nasibini alacaklar. Modern şehir olmasının adımını hep birlikte atacak.

Reyhanlı'ya neden hemen gelmedi?

- Kısa bir süre sonra yine Reyhanlı'ya geleceğim. Bu gelişim, bu olay yüzündendi. Başbakan olarak buraya olayın olduğun gün gelmem, fırsatçıların işine gelirdi, farkıl olarak değerlendirilebilirdi. bu işin istismarcıları var. Buna ne siz ne biz fırsat verelim.

- Benim başbakan yardımcım ve 3 bakanım, milletvekillerim, valim, olay gününde buraya geldi. Bütün yardım mekanizmalarımızı en iyi şekilde çalıştırdık. Sıkıntı olmadı. Ve sağolsun Cumhurbaşkanı'mda buraya geldi. Biz hükümet ve devlet olarak sizi yalnız bırakmıyoruz.

- Aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyin. Bunları korkusu, bizim birliğimiz, dirliğimiz, kaynaşmamızdır. Sizlerle ne kadar yanyana olursak mutlu oluruz. Sizden ricam, buraya Suriye'den gelenler kardeşlerimizdir. Biz Yaradılanı Yaradan'dan ötürü seven mensubun insanıyız.

- İnşallah bu yolları beraber kat edeceğiz. Reyhanlı biliyorum, gönlü bizimle birlikte olan bir yerdir. Biz size hizmetkar olmak için geldik. Tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmetler diliyorum.

2 BAKAN DA EŞLİK ETTİ

İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da eşlik ettiği Başbakan Erdoğan, karşılama törenin ardından helikopterle 11 Mayıs'ta meydana gelen ve 51 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıların olduğu Reyhanlı ilçesine geçti. Erdoğan'ın bulunduğu helikoptere 4 helikopterin daha eskortluk yapması dikkat çekti.

Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,371 µs