En Sıcak Konular

Kozakçıoğlu’nun ölümüne ‘şüpheli’ soruşturması

25 Mayıs 2013 11:46 tsi
Kozakçıoğlu’nun ölümüne ‘şüpheli’ soruşturması Eski Olağanüstü Hal Bölge Valisi Hayri Kozakçıoğlu’nun ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

 Sarıyer’deki evinde ölü bulunan eski valinin intihar mektubu bırakmaması ve bilinen bir probleminin olmaması şüpheleri artırıyor. Bir hafta önce kuyumcuda görüntülenen Kozakçıoğlu’nun tatil planları yaptığı iddia edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Olağanüstü Hal (OHAL) Bölge Valisi Hayri Kozakçıoğlu’nun ölümünü şüpheli bularak soruşturma başlattı. Savcı İsa Dalgıç’ın yürüteceği soruşturmada otopsi ve olay yeri inceleme raporu bekleniyor. Sarıyer’deki evinde ölü bulunan eski valinin geride mektup bırakmaması ve intihar için bilinen bir probleminin olmaması soru işaretlerine yol açıyor. Kozakçıoğlu’nun bir hafta önce kuyumcudan alışveriş yaparken güvenlik kameraları tarafından görüntülenmesi de şüpheleri artırıyor. Kamera kayıtlarına göre kuyumcuda uzun süre kalan eski valinin, tatil planları yaptığı ve yeni mobilya siparişleri verdiği iddia ediliyor.

Dün eşinin ölümü ile ilgili ifade veren Sabire Kozakçıoğlu ise olayı şöyle anlattı: “Gece 01.00’e kadar konuştuk. ‘Midem kötü, kendimi iyi hissetmiyorum.’ dedi. Randevuları olduğunu, erken kalkacağını söyledi. Sabah odası kapalıydı, açamadım. Oğlumu çağırdım, polis ve çilingirle eve geldi. Kapıyı açtık.”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kalbine tek el ateş ederek intihar ettiği öne sürülen eski Olağanüstü Hal (OHAL) Bölge ve İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu’nun ölümü üzerine harekete geçti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Emre, şüpheli ölümün ardından olayın yaşandığı villaya giderek incelemelerde bulunmuştu. Bu incelemede elde edilen bulgular ışığında savcı İsa Dalgıç’ın olaya ilişkin soruşturma başlattığı öğrenildi. Dalgıç’ın, eski valinin ölümüne ilişkin otopsi ve olay yeri inceleme raporunu beklediği belirtildi. Polisin de Kozakçıoğlu’nun sağlık sorunu ve psikolojik sorunlarının olup olmadığını araştırdığı bildirildi.

Alınan bilgilere göre eski valinin evinin civarında bulunan kamera kayıtları da incelendi. Kamera kayıtlarında binaya kimsenin girmediğinin görüldüğü ifade edildi. Eşinin ölümü ile ilgili ifade veren Sabire Kozakçıoğlu da silah sesi duymadığını savundu. Eşiyle gece saat 01.00 sularına kadar konuştuklarını anlatan Sabire Kozakçıoğlu, “Midesinin kötü olduğunu, kendisini iyi hissetmediğini söyledi. Randevuları olduğunu, erken kalkması gerektiğini söyledi.” sözleriyle eşinin odasına çekildiğini kaydetti. Sabah kalktığında eşinin odasının kapalı olduğunu dile getirerek, “Kendisinin dışarı çıkmadığını gördüm. Kapıyı açmaya çalıştım ama açamadım. Oğlumu çağırdım, polis ve çilingirle eve geldi. Kapıyı açtık.” diye konuştu.

Adli Tıp Kurumu’nun ön otopsi raporunda ise Kozakçıoğlu’nun kalbindeki büyük aort atardamarın parçalandığı ve kan kaybında öldüğü tespit edildi. Fakat ön otopsiden ziyade uzun süreli incelemeler büyük önem kazanıyor. Mesafe tayini bunlardan biri. Yapılacak incelemelerde silahın bitişiğe yakın atış mı uzak atış mı olduğu incelenecek. Kozakçıoğlu’nun elinde de incelemeler yapılarak barut ve duman izi aranacak.

ÖLÜMÜNDEN BİR HAFTA ÖNCE KUYUMCUDAN ALIŞVERİŞ YAPARKEN GÖRÜNTÜLENDİ

Öte yandan Hayri Kozakçıoğlu, olaydan 1 hafta önce bir kuyumcuya giderek alışveriş yaparken güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Tatil planları yapan ve yeni mobilyalar sipariş ettiği öğrenilen Hayri Kozakçıoğlu, söz konusu kamera kayıtlarına göre evinin yakınındaki bir kuyumcuya giderek uzun süre alışveriş yapıyor. Eski vali, tezgahtarla da bir süre sohbet ettikten sonra kuyumcudan ayrılarak evine doğru yürüyor.

Hayri Kozakçıoğlu’nun cenazesi dün Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Eski vali için bugün İstanbul Valiliği’nde tören düzenlenecek. Cenaze daha sonra Teşvikiye Camii’ne götürülecek. Camide öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecek.

Bu haber 976 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,760 µs