En Sıcak Konular

Bahçeli: Erdoğan Obama'nın çekim alanında

21 Mayıs 2013 11:36 tsi
Bahçeli: Erdoğan Obama'nın çekim alanında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. MHP Lideri'nin gündeminde Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyareti, Reyhanlı'daki saldırılar ve 2014'te 3 sandık hazırlığı konuları vardı.

Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretine tepki gösteren MHP Lideri Bahçeli, ABD Dışişleri Bakanı’nın ''Dağ dağda kavuşmaz insan insana kavuşur” sözünü hatırlatarak, “Erdoğan Obama'ya yapışmış, çekim alanına girmiştir'' dedi. Bahçeli, Erdoğan’a üç ABD deyimiyle öğüt verdi.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

''Başbakan Erdoğan Obama’ya ne sözler vermiştir? Obama hangi yeni talimatlarda bulunmuştur. Bize göre ABD ziyaretinin asıl özeti kırmızı salonda konuşalanlarda saklıdır. Gerçekler o zaman ortaya çıkacaktır. Bunlardan birincisi Suriye meselesidir. Başbakan’ın Suriye tezleri ABD’de ilgi görmemiştir. Kardeş Esed’den hasım Esed’e dönüş yapan AKP hükümeti bir sonuç elde edememiştir. Başbakan ne yaparsa yapsın ABD’yi Suriye’ye yönlendirememiştir.

Başbakan teklif ve düşüncelerinin nereye gideceğini kestiremeden ABD ile mutabakat içerisindeyiz diye kendini avutmaktadır. Başbakan yine açığa düşmüştür. Esad kendi halkına saldıran bir zalimdir. Suriyeli kardeşlerimize yapılanları kınıyoruz.

Bize göre iki tarafta ölüm düşüncesine saplanıp kalmıştır. AKP kimleri silahlandırdığını farkında mıdır? Günahtır. Tarafsız yaklaşması gerekirken benzinle yaklaşmaktadır. Reyhanlı’daki kıyım bu yüzden ortaya çıkmıştır. Başbakan Erdoğan’ın Esad’a odaklanması Türkiye’nin kanlı hesaplaşmaya girmesine sebep olacaktır.

Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Obama arasındaki 2. mesele Filistin olmuştur. İşin içine giren ABD Erdoğan'ın planlarını bozmuştur. Gazze'ye gideceğini daha önce duyuran Erdoğan, ABD gezisiyle bu konuda geri adım atmıştır.

AMERİKAN DEYİMİYLE CEVAP

ABD Dışişleri Bakanı bir konuda haklı çıkmıştır. ‘Dağ dağa kavuşmaz insan insana kavuşmuştur’ demiştir. Dağ dağa kavuşmasa da Erdoğan, Obama’ya yapışmış, çekim alanına kapılmış gitmiştir. Başbakan Erdoğan’a anladığı dilden, yani ABD menşeli üç deyimle öğütte bulunmak doğru olacaktır.

Sayın Başbakan unutma ki, çaydanlık bakmakla kaynayamayacak, ağacın hatırladığını balta unutacak ve odunu kendi kesen iki kere ısınacaktır. Bu ABD’lilerin deyimidir, Recep Tayyip Erdoğan duysun.

REYHANLI'DAKİ SALDIRILAR

AKP kimleri silahlandırdığının farkında mıdır? Erdoğan Reyhanlı'yı kaderine bıraktı. Başbakan Erdoğan'ın zorbalıkta sınır tanımayan Esad'a odaklanması Türkiye'nin kanlı hesaplaşmaya girmesine neden olacaktır.

Reyhanlı'ya kimin girip çıktığı belirsizdir. Esnaf dertlidir. Saldırının önlenememesinde istihbarat birimleri arasındaki kopukluğun oldukça etkili olduğu anlaşılmaktadır. İstihbaratta kopukluk varsa hükümet neden bir şey yapmamıştır? Başbakan özeleştiriye kendisinden başlamalı. Başbakan Erdoğan Suriye tuzağına çekildikçe milletimiz ağır bedeller ödemektedir.

Başbakan ve hükümetinin günahı yeterince birikmiştir. Başbakan Erdoğan 'Sen çok güçlüsün bozkurtlarında sınırları korumaya al' mesajını belirtmiştir. Sen sınırlarda teröristlerinle bekle ben de bozkurtlarımla birlikte sizden ve emellerinizde bu aziz vatanı koruyacak iradeyi elbet gösteririm.

2014'TE 3 SANDIK HAZIRLIĞI

PKK ile anayasa yapmak için tüm hazırlıklar sürdürülmektedir. Şunu herkes bilmeli ki, MHP yapılacak her seçime hazırdır. Karamsarlığı devirerek Allah'ın izniyle iktidar olacağız. AKP'nin aklında kendi kendine hazırladığı anayasayı BDP işbirliğiyle geçirme fikri var.''

ntvmsnbc

Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,071 µs