En Sıcak Konular

Atalay: Çözüm süreci Türkiye'yi büyütme çalışmasıdır

19 Mayıs 2013 19:10 tsi
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, milli iradeye sahip çıkılması gerektiğini belirterek, bunun demokrasiye sahip çıkmak anlamına geldiğini söyledi.

  "Bütün renklerle, bütün farklılıklarla, ülkemizin bütün güzellikleriyle ve bütün zenginlikleriyle özgürce yaşamak istiyoruz." diyen Atalay, çözüm sürecinin Türkiye'yi büyütme çalışması olduğunu ifade etti. Atalay, birlik ve kardeşlik içinde Türkiye'nin daha da büyümesinin hedefleri olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, 81 ilden gelen gençleri, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç başkanlığında kabul etti. Bugün gerçekten ülkenin her köşesinde tam bir bayram havası olduğuna dikkat çeken Atalay, eski, biraz soğuk yüzlü resmi bayram kutlamaları yerine, gerçekten gençlerin baş aktör olduğu tam bir şölen havasında bayram kutlaması gördüğünü kaydetti.

Muhteşem bir bayrağımız olduğuna dikkat çeken Atalay, anlam ve değer dolu bir bayrak olduğunu vurguladı. Herkesin o bayrağın gölgesinde büyük bir milli bayramı kutladığını dile getiren Atalay, ülkenin zor yıllar yaşadığını hatırlattı. Milli iradeye müdahaleler yapıldığını anlatan Atalay, demokratik sistemde kesintiler olduğunu, özgürlüklerin kısıtlandığını, hakların esirgendiğini, demokrasinin bazan ağır aksak ilerlediğini kaydetti. Daha da kötüsünün, gençlerin bazen kamplara ayrıldığını ve birbirlerine silah doğrulttuğunu dile getiren Atalay, 1970'li yılların zor yıllar olduğunu söyledi.

"11 YILDIR DEMOKRASİ MÜCADELESİ VERİYORUZ"

İyi bir miras devralmadıklarını ama hükümet olarak iyi bir miras devretmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini anlatan Atalay, çok yoğun bir demokrasi mücadelesi verdiklerini vurguladı. 19 Mayıs 1919'un; devam eden kongrelerin, Sivas, Erzurum kongrelerinin ruhuna uygun tam bir demokrasi mücadelesi verdiklerini belirten Atalay, 11 yıldır hükümet olarak yaptıklarının bir demokrasi mücadelesi olduğunun altını çizdi.

Atalay, 11 yıl boyunca milli iradeyi en güçlü şekilde savunduklarını dile getirerek, milli iradeye halel getirtmediklerini vurguladı. Demokrasinin standartlarını daha iyi seviyeye çıkarmanın, hak ve özgürlükleri daha da genişletmenin gayreti içinde olduklarını anlatan Atalay, milli iradeye yönelik her tehdide cesaretle, kararlılıkla karşı koyduklarını ifade etti.

Gençlerden, siyasete uzak durmamalarını isteyen Atalay, siyasetin, ülkenin sorunlarıyla ilgilenme olduğuna dikkat çekti. Gençlerden iyi yetişmelerini ve iddialı da olmalarını talep eden Atalay, ülkenin imkanları bulunduğunu, özgüven olması gerektiğini kaydetti.

"MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Milli iradeye sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Atalay, şunları söyledi: "Milli iradeye sahip çıkmak, demokrasiye sahip çıkmaktır. Demokrasi, her türlü inkarı kaldırmadığı gibi ihmali de asla kaldırmaz. İhmallerin bedeli büyük olur. Demokrasi, insan hakları, özgürlükler; bizim en temel hassasiyetlerimiz. Bunlar giderse gelişme de durur, özgüven de durur. Biz bütün bunlarla yaşamak istiyoruz. Bütün renklerle, bütün farklılıklarla, ülkemizin bütün güzellikleriyle ve bütün zenginlikleriyle özgürce yaşamak istiyoruz. Bu da milli iradeyle olur, milli iradeye sahip çıkmakla olur. Milli iradeye çok sahip çıkın. Ve bu reformların sürmesi lazım. Biz 11 yılda çok reform yaptık ama bunların sürmesi lazım."

"HER GENCİMİZ TÜRKİYE'NİN BİR DEĞERİ, HİÇBİR GENCİMİZİN HAYATINI HEBA ETMEYECEĞİZ"

Türkiye'nin, daha da büyüyeceğine dikkat çeken Atalay, terörü de bitirerek, şiddeti de sona erdirerek çözüm süreci diye bir çalışmanın içinde olunduğunu hatırlattı. Bunun, aslında Türkiye'yi büyütme çalışması olduğunun altını çizen Atalay, birlik ve kardeşlik içinde Türkiye'nin daha da büyümesinin hedefleri olduğunu belirtti. Atalay, "Bütün renkleri ve farklılıklarıyla zenginleşen bir ülke. Özgürce, özgüvenle ve barışla bu güzel ülkede hep birlikte yaşayacağız. O zaman daha güçlü bir ülke olacağız; daha büyük olacağız ve hiçbir gencimizin hayatını heba etmeyeceğiz. Her gencimiz, Türkiye'nin bir değeri ve bir değeri olarak yetişecek ve ilerde bu ülkeye katkı verecek. O zaman Türkiye daha da güzelleşecek. Ama bunun için darlıklara düşmeden, büyük düşünerek, sevgimizi genişleterek, tahammülümüzü genişleterek, birbirimize daha fazla kucak açarak birliği, bütünlüğü en öne almamız gerekiyor. Sevgi çok büyük, kuşatır. Öfke, kin, nefret, bunlar daraltır. Hiçbir şeyi de çözmez. Sevgiyle, birbirimize daha fazla tahammülle inşallah sorunlarımızı çözeceğiz." şeklinde konuştu.

"BAYRAMIN ALTERNATİFİ, BANA, SANA GÖRESİ OLMAZ"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da geçen yıl ne kadar doğru bir adım atıldığını, gençleri gençlik bayramının baş aktörü haline getirmekle ne kadar doğru bir insiyatif kullanıldığının, bu yıl Ankara'daki kutlamaları görünce bir kez daha anlaşıldığını vurguladı. "Bayramımız gerçekten bayram oldu. Bayram sahiden gençlerin bayramı oldu. Bayram coşkusu bütün yurdu sardı baştan başa." diyen Kılıç, gençlerin bayramın baş aktörü olmakla kalmadığını, aynı zamanda coşkunun, heyecanın da birer temsilcisi haline geldiğini ifade etti. Kılıç, şöyle devam etti:

"Bayrak da bayram da bizim. Bunu her zaman her zeminde kuvvetle, sağlam bir iradeyle ifade edeceksiniz. Ve hep bileceksiniz ki bayram, birlik olduğumuz zaman bayramdır. Bayramın alternatifi olmaz. Bayramın bana göresi, sana göresi olmaz. Bayram millet tarafından topyekün kullanıldığında; bayram herkesi aynı anda aynı bayrağın altına topladığında Anıtkabir'e gidiliyorsa bayram topyekün hep birlikte bütün farklılıklarımızı aynı anda Anıtkabir'e taşıdığımızda bayram o zaman bayramdır. Heyecan o zaman heyecandır; coşku o zaman coşkudur. Biz bugün bu coşkuyu, bu heyecanı yaşadık."

Gençlik temsilcileri adına konuşan Hatay Temsilcisi Ramazan Alparslan ise 21. yüzyılda, bölgesinde ve dünyada günden güne büyüyerek önemli bir güç olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı ve egemenliğinin yılmaz bekçileri olduklarını vurguladı. "Türkiye gençliği olarak, yeniliklere açık, milli, manevi, insani ve evrensel değerlere saygılı, tarihini bilen, sadece milletinin değil tüm insanlığın dertleriyle dertlenen, her türlü ayrımcılığa karşı duruş sergileyebilen, farklılıkları zenginlik gören, güçlü yarınlarımızın teminatı gençler olmak istiyoruz." diyen Alparslan, "Ne mutlu bizlere ki bu yolda ilerlerken siz büyüklerimizi her zaman bizlere destek olarak görüyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Atalay, 81 ilden gelen gençlere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hediyesini verdi. Başbakan Yardımcısı Atalay, gençlerle tek tek sohbet etti ve yakından ilgilendi. Daha sonra gençlerle Bakan Atalay ve bakan Kılıç, hatıra fotoğrafı çektirdi.

(CİHAN)

Bu haber 760 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,350 µs