En Sıcak Konular

19 Mayıs'ı kutluyoruz

19 Mayıs 2013 09:57 tsi
19 Mayıs'ı kutluyoruz 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile beraberindeki heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.
 
Heyetli birlikte Aslanlı Yol'dan yürüyerek tören alanına gelen Kılıç, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu. Kılıç, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.
 
Taksim'de kutlama
 
İstanbul'da da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk konuldu.
 
Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende, İstanbul Anadolu Lisesi öğrencileri İstiklal Marşı'nı söyledi. Tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına Taner Özgüven'in anıta çelenk sunmasıyla sona erdi.
 
CHP'den çelenk
 
Resmi törenin ardından, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve beraberindekiler de anıta çelenk koydu.
 
Beşiktaş'ta koşu
 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Beşiktaş'ta "Bağımsızlık İçin İlk Adım Halk Koşusu" düzenlendi.

Beşiktaş Belediyesi'nce organize edilen koşu,  45 yaş üstü erkek, kadın ve 45 yaş altı erkek, kadın olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirildi.
 
Reyhanlı'da kutlama
 
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bombalı saldırıların yaşandığı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde de çelenk sunma töreniyle kutlandı.

İlk patlamanın meydana geldiği belediye binası önünde düzenlenen törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Orhan Turan Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.
 
Turan, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, bugün geçmişten daha çok birlik ve beraberliği ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Bayram kutlamaları programında planlanan halk oyunları gösterileri, gençlik yürüyüşü ve etkinlikler kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödül töreni ise ilçedeki bombalı saldırılar nedeniyle yapılmadı.
 
Samsun'da kutlama
 
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Büyük Önder Atatürk'ün Samsun'a gelişini sembolize eden bayrak, Kurtuluş Yolu'ndaki Bandırma Vapuru'nun simgesi iskeleden karaya çıkarıldı.
 
Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncularının, Büyük Önder ile 18 silah arkadaşının heykellerinin de yer aldığı alanda 19 Mayıs 1919'daki karaya çıkışı canlandırmalarının ardından, bir deniz subayı, iki deniz eri tarafından taşınan Atatürk'ü sembolize eden bayrak, karaya çıkarıldı.
 
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 19 Mayıs Yarı Maratonu'na 3'ü yabancı 179 erkek ve bayan atlet katıldı.
 
İzmir'de kutlama
 
İzmir'de de Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalar, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Kaplan, gençlerin bayramını kutladı.

Kutlamalar, öğrencilerin folklor, jimnastik gösterileri ile son buldu.
 
Diyarbakır'da kutlama
 
Diyarbakır' 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Dağkapı Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut, gençlerin bayramını kutladı.

Kutlamalar, Dicle Üniversitesi Modern Halk Dansları ekibi ve öğrencilerin karate, kate ile folklor gösterileri ile son buldu.

Törenin sonunda Vali Mustafa Toprak, Emniyet Müdürü Recep Güven ve milletvekilleri folklor ekibiyle birlikte halay çekti.
 
Sıhhiye'de miting
 
Bu arada, "Vatan, Cumhuriyet ve Emek" birlikteliği tarafından Sıhhiye Meydanı'nda miting düzenlendi.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan birlikteliğin düzenlediği "TC için Türk milleti ayakta" mitingi için vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren Sıhhiye'ye geldi.

Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle meydandaki yerlerini alan vatandaşlar, burada önce şehitler için saygı duruşunda bulundu ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Bir grup Türk Hava Yolları çalışanının da katıldığı ve zaman zaman hükümet aleyhine sloganların atıldığı mitingde, sanatçı Mustafa Özarslan kısa bir konser verdi. Mitingin ardından kalabalık, Necatibey Caddesi istikametinden Anıtkabir'e doğru yürüdü.

Meydan ve çevresindeki güvenlik önlemleri dikkati çekti. Bir polis helikopteri güvenlik uçuşu yaparken, mitingde çok sayıda polis de görev aldı.

aa



Bu haber 802 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,474 µs